שנהיה לראש: כמה טון דגי בריכות טריים יעלו על שולחנות חגי תשרי?

על אף העלייה הצפויה בביקוש לדגי בריכות לקראת החגים, בארגון מגדלי הדגים מרגיעים: "לא צפוי מחסור בדג ישראלי טרי בחגי תשרי" • צפי הצריכה לתקופת חגי תשרי תשפ"ג: כ- 1,500 טונות של דג ישראלי טרי ובכלל זה קרפיון, אמנון, בורי, באס ודגים נוספים
יוני גרין
י' אלול התשפ"ב / 06.09.2022 14:13

החגים בפתח והביקוש לדגים טריים עולה: בארגון מגדלי הדגים מדגישים כי הם ערוכים לספק את הצריכה ולעמוד בביקוש הגובר.

מנתוני ארגון מגדלי הדגים בישראל עולה, כי גם השנה נמשכת מגמת היציבות בצריכת דגי בריכות מקומיים טריים ובשבועות הקרובים אף צפויה עליה בביקוש, לקראת חגי תשרי.

צפי הצריכה לתקופת חגי תשרי תשפ”ג עומד על כ-1,500 טונות של דג ישראלי טרי ובכלל זה קרפיון, אמנון, בורי, באס ודגים נוספים.

אלי שריר, מנכ”ל ארגון מגדלי הדגים: “הצרכן הישראלי מביע לאורך כל השנה אמון גבוה מאוד באיכות, בטריות ובערכים התזונתיים של הדג הישראלי וכמדי שנה, לקראת חגי תשרי אנחנו רואים עליה משמעותית בביקוש ובצריכה של דגי בריכות מסוגים שונים. כמובן שהקרפיון הוא ‘נושא הדגל’ בחגים ויש לו מקום של כבוד על שולחנות החג בבתים רבים מאוד בישראל, בגרסאות מסורתיות אך גם בוורסיות מחודשות ומפתיעות.

“לצד הקרפיון אנו רואים בשנים האחרונות פתיחות הולכת וגוברת מצד הצרכן הישראלי לשלב סוגים וטעמים חדשים בשולחן החג והגידול בביקוש מורגש בכל סוגי הדגים שלנו”.

בין היתר צפויים לעלות על שולחן החג של הישראלים השנה כ-600 טון דגי קרפיון, 500 טון אמנונים, 150 טון בורי וכן 70 טון דגי באס וכ-180 טונות של דגי בריכות נוספים, ביניהם לברק, פורל, ברמונדי, דניס, אדמונית ועוד.

שריר: “מגדלי הדגים עובדים על פי מערך שיווק מתוכנן וקפדני בכדי לספק את הצריכה הישראלית באופן רציף ומלא וכן להבטיח ומענה לעליית הביקוש בחגים ולכן גם השנה לא צפוי מחסור בדגי בריכות ישראלים טריים ואיכותיים”.

בארגון מגדלי הדגים ממליצים לרכוש דגים טריים רק בחנויות המפוקחות על-ידי המחלקה הווטרינרית של הרשות המקומית ולהקפיד על סימני ההיכר לזיהוי דג טרי:

1. עור הדג – על העור להיות מבריק, לח ומעט רירי. אם העור אינו רירי יש לחשוד בחוסר טריות של הדג. הריר מאפשר לדג התנגדות נמוכה בחיכוך עם המים. יש לזכור שהדג מייצר ריר כל עוד הוא חי.

2. גמישות בשר הדג – חשוב שהבשר לא יהיה גמיש מידי. בשר הדג צריך להיות אלסטי אך נוקשה. כלומר, כאשר לוחצים על בשר הדג עם האצבע חשוב לוודא כי לא נוצרה גומה, והעור נשאר מתוח.

3. עיני הדג – יש לוודא שעיני הדג אינן עכורות.

4. צבע הזימים – הזימים צריכים להיות אדומים, מבריקים ולא דבוקים זה לזה.

5. ריח הדג – ריח לא נעים מעיד על חוסר טריות. ריח הדג צריך להיות “דגי” אך לא בלתי נעים.

 

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות