המשבר בענף היהלומים: זו המכה שספג השוק הישראלי בחצי שנה

בחודש יוני נמשכה המגמה השלילית בענף היהלומים העולמי והישראלי - מאז פרוץ המלחמה באוקראינה • בישראל נחתם חציון ראשון שלילי, עם ירידות בכל ארבע קטגוריות הסחר המרכזיות
יוני גרין
ט"ז תמוז התשפ"ג / 05.07.2023 12:41

גם בחודש יוני נמשכה המגמה השלילית שנרשמה בענף היהלומים העולמי והישראלי – מאז פרוץ המלחמה באוקראינה.

מסיכום החציון הראשון לשנת 2023 שמפרסם המפקח על היהלומים במשרד הכלכלה והתעשייה עולה, כי בישראל נחתם חציון ראשון שלילי, עם ירידות בכל ארבע קטגוריות הסחר המרכזיות.

בסך הכל בחציון הראשון של השנה, היבוא נטו של יהלומי גלם לישראל עמד על סך של כ-555 מיליוני דולרים, ירידה של כ-45% לעומת התקופה המקבילה אשתקד (בחודש יוני האחרון נרשמה ירידה של כ-63% לעומת חודש יוני 2022).

יצוא נטו של יהלומי גלם באותה התקופה עמד על סך של כ-444 מיליוני דולרים, ירידה של כ-54% לעומת החציון הראשון בשנת 2022 (כשבחודש יוני האחרון נרשמה ירידה של כ-63% לעומת יוני אשתקד).

יבוא היהלומים המלוטשים נטו בחציון הראשון של השנה עמד על סך של כ-1.38 מיליארד דולרים, ירידה של כ-22% לעומת החציון המקביל בשנת 2022 (כשבחודש יוני האחרון נרשמה ירידה של כ-13% לעומת יוני אשתקד).

ביצוא היהלומים המלוטשים נטו, שעמד על סך של כ-1.7 מיליארד דולרים, נרשמה ירידה של כ-24% לעומת החציון המקביל בשנת 2022 (כשבחודש יוני 2023 נרשם נתון שלילי).

בחודש האחרון עמד יצוא יהלומי הגלם לאיחוד האמירויות על סך של כ-10 מיליוני דולרים, שמהווים כ-15% מיצוא יהלומי הגלם הכללי של ישראל ביוני.

בחודש זה יובאו מאיחוד האמירויות לישראל יהלומי גלם בסך של כ-21 מיליוני דולרים, שמהווים כ-26% מסך יהלומי הגלם שיובאו לישראל ביוני.

אופיר גור, המפקח על היהלומים במשרד הכלכלה והתעשייה: “המשך המגמה העולמית של ירידה בסחר היהלומים ניכרת בנתוני החציון הראשון של השנה, שהינו שלילי מבחינת הענף בעולם ובארץ.

“עם זאת, ניתן לראות התמתנות מסוימת של הירידות, בעיקר בתחום היהלומים המלוטשים. ההערכה היא שלקראת סוף השנה נחזה בשינוי המגמה השלילית, עקב ההתאוששות במכירות בשוק הסיני”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות