הנשק המסעיר: ‘הרקטה תנוטרל ב-2 שניות, נפיל טילים אחד אחרי השני’

אלוף (מיל') יצחק בן ישראל, יו"ר סוכנות החלל הישראלית, על היתרונות והחסרונות של כלי היירוט החדש שמפותח במערכת הביטחון: "נפתחות אפשרויות חדשות"
חיים טוויל
י"ב טבת התש"פ / 09.01.2020 16:13

משרד הביטחון חשף טכנולוגיה חדשה שתאפשר פיתוח מערכת יירוט רקטות קצרות טווח, המבוססת על קרני לייזר.

אלוף (במיל’) פרופ’ יצחק בן ישראל, יו”ר סוכנות החלל הישראלית וראש מרכז סייבר באוניברסיטת תל אביב, התייחס לידיעה בראיון לרדיו 10FM.

“יש למערכת הזו גם חסרונות, ביום כמו היום היא תוכל להפיל נשק רק בימים לא מעוננים. הלייזר יותר זול, ועל כן הוא עדיף. מדובר על עוד שכבה, ולא שהטכנולוגיה הזו תחליף את מערכת כיפת ברזל.

“במערכת הביטחון החליטו להפוך את פרויקט הלייזר לאחר הפרויקטים המרכזיים, אחרי שהשתכנעו שפריצות הדרך מאפשרות לעשות היום נזק לייזר, מה שלא היה ניתן לעשות לפני 30 שנה”.

איך זה ייושם?

“השימוש הראשון הוא הגנה מפני טילים, חלקם יתרונות כלכליים, כשמחיר הירי הוא זהה למחיר חשבון החשמל ולכן הוא קטן מאוד, זול יותר פי אלף מהטילים הכבדים שאנחנו משתמשים בהם כנגד רקטות, ובמיוחד ממלא את הפער של לוח הזמנים לשגר יירוט נגדי.

“כאן מדובר בקרן אור שנעה במהירות האור. כל המהלך של הפלת הרקטה יהיה בסך הכול שתי שניות, נוכל עם אותה המערכת להפיל כמות טילים אחת אחרי השנייה. למערכת יש גם חסרונות, מכיוון שזו טכנולוגיה המבוססת על אור, אז בימים מעוננים כמו אלה המערכת תוכל להפיל מטרות רק לאחר שירדו מתחת לעננים”.

המערכת הזו תהיה לצד כיפת ברזל ולא במקום?

“נכון. אם מבחינה מבצעית תהיה לך אפשרות לבחור בין ירי כיפת ברזל לירי הלייזר – עדיף הלייזר כי הוא זול יותר מבחינה כלכלית. הגנה מפני טילים מבוססת על שכבות וכאן מדובר על עוד שכבה ולא כתחליף לאחת מהמערכות האחרות.

“מלבד הגנה מפני טילים, למערכת יהיו עוד שימושים, ניתן להציב אותה על מטוס, וגם אם יורים עליך רקטה ביום מעונן, המטוס יכול לעלות מעל לעננים וליירט את הרקטות. יתרה מזאת, במטוס הלייזר יכול לשמש נשק.

“אגב, הלייזר גם יאפשר להפיל מטרות רכות יותר כמו בלוני התבערה והמזל”טים. ניתן אף לצרף את מערכת הלייזר לכוחות הקרקעיים במלחמה זו או אחרת ולהגן נגד פצמ”רים וטילי נ”ט לדוגמה”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות