האנטישמיות שוברת שיאים: איזה ביטוי אנטישמי הכי נפוץ ברשת?

היקף השיח האנטישמי ברשת נמצא בעליה חדה החל מתחילת גל הטרור • הדף עם ההסתה האנטישמית הגדולה ביותר ברשת הוא Middle East Monitor • הפוסט עם התגובות האנטישמיות הרבות ביותר זכה לכ-1.2 מיליון צפיות
נוחי גולד
כ"ו ניסן התשע"ו / 04.05.2016 20:03

בדיקה שנערכה ביוזמת מכון ‘שם עולם’ לחקר, חינוך והנצחת השואה על ידי חברת Buzzilla, העוסקת בניטור ומחקר ברשת החברתית, בחנה את היקף השיח האנטישמי ברשתות החברתיות.

מהנתונים שהופקו עולה, כי העלייה בשיח האנטישמי, אשר הגיעה לשיא במהלך מבצע ‘צוק איתן’ והמשיכה לזנק לאור גל הטרור שפוקד את ישראל מחודש ספטמבר 2015 – מסרבת לדעוך.

עם פרוץ גל טרור בסוכות ועד היום חלה עלייה חדה של כמעט פי 4 בשיח האנטישמי, לעומת החודשים שקדמו לאירועי הטרור, כאשר היקף שיא של התבטאויות אנטישמיות נרשם בחודש דצמבר האחרון.

עוד עולה מהדו”ח, כי הביטוי האנטישמי הנפוץ ביותר ברשת הוא ‘היטלר צדק’ (50%), אחריו ‘שונא את היהודים’ (22%), ‘לשרוף את היהודים’ (11%), ‘שונא את העם היהודי’ (11%), ו’יהודים דפוקים’ (6%).

כמו כן אותרו ברחבי הרשת החברתית דפי פייסבוק רבים שבהם מתנהל מסע הסתה אנטישמי מצד החברים בהם.

הדף שבו נרשמו התגובות האנטישמיות הרבות ביותר בשנה החולפת הוא Middle East Monitor שבו כ-710 אלף חברים, ואחריו הדפים Americans Against Genocide in Gaza, Images Of Palestine, Israel Lies and Deceits ו- International Solidarity Movement.

עם זאת, שני הפוסטים שגררו את ההתבטאויות האנטישמיות הרבות ביותר הגיעו מדף הפייסבוק השמיני במידת ההסתה שבו ברשת: AJ+, דף הפייסבוק השייך לרשת אלג’זירה.

בפוסט עם ההתבטאויות האנטישמיות הרבות ביותר הוצג סרטון שבו מראים ילדים שלכאורה בית ספרם נהרס על ידי צה”ל. פוסט זה קיבל לא פחות מ-1.2 מיליון צפיות, כ-33 אלף שיתופים, כ-20 אלף לייקים ומאות רבות של תגובות.

בפוסט נוסף שקיבל 1.8 מיליון צפיות, 12 אלף לייקים, כ-34 אלף שיתופים וקרוב ל-2000 תגובות – נראים לכאורה שוטרים מאיימים להרוג בגז פלסטינים.

יש להדגיש, עם זאת, כי מדובר בתגובות אנטישמיות לפוסט ולא באיזכורים אנטישמיים בפוסט המקורי.

נקודות השיא של גילויי האנטישמיות ברשת הגיעה בחודש דצמבר האחרון – בשיאו של גל הטרור – במהלכו הועלו כ-2,500 פוסטים אנטישמיים שכל אחד מהם גרר בעקבותיו עשרות, ובמקרים מסוימים אף מאות, תגובות אנטישמיות נוספות, לייקים ושיתופים, לעומת כ-700 פוסטים שנרשמו כחודש לפני גל הטרור.

הרב אברהם קריגר, ראש מכון ‘שם עולם’ לחקר, חינוך והנצחת השואה, אומר: “מימדיה המזעזעים של תופעת האנטישמיות ברשת החברתית חייבים להתנופף לעינינו כסדין אדום שמתריע על השנאה המבעבעת שכה רבים רוחשים ליהודים ברחבי העולם.

“הכתובת מתנוססת על גבי קירות הפייסבוק של אלפי גופים, ארגונים ופרטים שמפיצים מסרים מסיתים של בורות, שנאה וזעם כנגד יהודים. אני מקווה שהדו”ח יעורר את מדינת ישראל לפעול בכל הכלים העומדים לרשותה לצמצום מימדי האנטישמיות ברשת החברתית ומחוצה לה”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות