פריצת דרך • צפו: הלייזר הישראלי שישמיד רקטות, רחפנים ופצמ”רים

ניסויים פורצי דרך, אשר טרם בוצעו כדוגמתם במדינת ישראל: משרד הביטחון, אלביט וחיל האוויר יירטו כטב"מים בטווחים ובגובהי טיסה שונים באמצעות מערכת לייזר אווירית שהותקנה על מטוס
חיים טוויל
י"א תמוז התשפ"א / 21.06.2021 17:11

מפא”ת במשרד הביטחון, יחד עם חברת ‘אלביט מערכות’ בשיתוף חיל האוויר, יירטו כטב”מים בטווחים ובגובהי טיסה שונים באמצעות מערכת לייזר אווירית שהותקנה על מטוס.סדרת הניסויים נערכה בהובלת יחידת המחקר והפיתוח (מו”פ) במפא”ת. מטוס שעליו הותקן מדגים של מערכת לייזר יירט והשמיד – במספר תרחישים שונים – כטב”מים בטווחים וגבהי טיסה שונים.

מי מחמיץ דבר כזה? גם מילגות, גם אפשרות לעבוד וגם תואר יוקרתי

למה זה חשוב? אלה הדברים הכי לא צפויים שקורים לרוחצים בחופי הים

למה ישנם חרדים שמחפשים דווקא יעדים כאלה מוזרים בחו”ל?

היכולת להשמיד מהאוויר איומים אוויריים ובהם מל”טים היא יכולת חדשנית ובעלת פוטנציאל לשינוי אסטרטגי ביכולת ההגנה האווירית של מדינת ישראל.

הניסויים פורצי הדרך, אשר טרם בוצעו כדוגמתם במדינת ישראל, בוצעו בשדה ניסוי במרכז הארץ בשת”פ הדוק עם חיל האוויר ויחידת ינ”ט.

ישראל היא בין המדינות הראשונות בעולם שהצליחו להבשיל את טכנולוגיית הלייזר לכדי מערכת מוטסת ולהדגים יירוט בתרחיש מבצעי.

סדרת הניסויים הזו היא השלב הראשון בתוכנית ניסויים רב-שנתית של מפא”ת וחברת ‘אלביט מערכות’ לפיתוח מערכת לייזר מוטסת להתמודדות עם איומים אוויריים ואיומים של תלולי מסלול לטווחים ארוכים בהספקים גבוהים.

ליירוט באמצעות לייזר רב עוצמה אווירי ישנם יתרונות רבים, בהם עלות של דולרים בודדים לכל יירוט, יכולת ליירט איומים מטווחים ארוכים מאוד תוך פעולה בגובה רב וללא מגבלות מזג אוויר, וכן מתן מעטפת הגנה על מרחבים גדולים.

מערכת הלייזר האווירית תשלים את מערך ההגנה הרב שכבתי של ישראל, הכולל את ‘כיפת ברזל’, ‘שרביט קסמים’ ומערכות ה’חץ’.

המערכת תגביר את אפקטיביות ההגנה מול האיומים הקיימים והצפויים בזירה.

ראש מו”פ במפא”ת, תא”ל יניב רותם: “מפא”ת ואלביט בשיתוף חיל האוויר מסיימים בימים אלה סדרה של ניסויי פיתוח בלייזר מוטס. הצלחנו ליירט אווירית מספר כטב”מים בטווח של מעל לקילומטר. זהו הישג טכנולוגי פורץ דרך, שמהווה נדבך קריטי להמשך הפיתוח”.

מנכ”ל אלביט מערכות מודיעין, אורן סבג: “אנחנו גאים להוביל, יחד עם מפא”ת וחיל האוויר, את פיתוח היכולת האסטרטגית הזו. פריצת הדרך הטכנולוגית שהוכחה בסדרת הניסויים מתבססת על נכסים טכנולוגיים ייחודיים בקנה מידה עולמי בתחומי האלקטרואופטיקה, ומערכות משולבות לייזר קרקעיות ואוויריות, דוגמת מגן רקיע ואחרות.״

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות