זהות לא עזרה לגוש I באיזו מפלגה המצביעים הכי פחות בטוחים • סקר

מסקר וואלה ומכון מדגם בראשותו של מנו גבע עולה: גוש הימין-חרדים איבד מנדט אחרי פרישת פייגלין ומקבל רק 56 מנדטים בלבד • שתי המפלגות הגדולות מתחזקות - הליכוד הגדולה ביותר • ימינה מאבדת 2 מנדטים - ועומדת כעת על 9 מנדטים • 'עוצמה יהודית' לא עוברת את אחוז החסימה
חרדים 10
ג' אלול התשע"ט / 03.09.2019 11:37

שבועיים לבחירות: מסקר מכון מדגם בראשותו של מנו גבע – שפורסם באתר ‘וואלה’ עולה כי מתחילה תנועה של בוחרים לעבר המפלגות הגדולות.

לפי הסקר, אם הבחירות היו נערכות היום (שלישי), הליכוד היתה המפלגה הגדולה עם 32 מנדטים, וכחול לבן עם 31 – כאשר שתי המפלגות מתחזקות במנדט אחד לעומת הסקר הקודם בוואלה, לפני כשבועיים.

יחד עם זאת, מהסקר עולה כי למרות ההסכם שהוביל לפרישת זהות ומשה פייגלין מהתמודדות לכנסת, גוש הימין-חרדים עומד כעת על 56 מנדטים בלבד – מנדט אחד פחות לעומת הסקר הקודם.

ההתחזקות של הליכוד, כך עולה מהסקר, באה על חשבון ימינה בראשות איילת שקד, שמאבדת 2 מנדטים לעומת הסקר הקודם – ועומדת כעת על 9 מנדטים.

המפלגות החרדיות יציבות על 15 – 8 יהדות התורה, וש”ס 7.  עוצמה יהודית לא עוברת את אחוז החסימה, אך מתחזקת כתוצאה מהפרישה של משה פייגלין ומקבלת לפי הסקר 2.7% מהקולות.

גוש המרכז-שמאל התחזק במנדט ועומד כעת על 45 – כחול לבן עם 31, והעבודה-גשר שהתחזקה במנדט מ-6 ל-7 לעומת הסקר הקודם, והמחנה הדמוקרטי שנותר יציב עם 7.

הרשימה המשותפת נחלשת במנדט אחד לעומת הסקר הקודם – עם 10 מנדטים. ישראל ביתנו יציבה עם 9 מנדטים.

באיזו מפלגה המצביעים הכי פחות בטוחים בהצבעתם?

מהסקר  ניתן גם לבחון את מידת הקשיחות של ההצבעה למפלגות השונות, ועולה ממנו כי בליכוד ובמפלגות החרדיות רוב הבוחרים בטוחים באופן הצבעתם, בעוד מצביעי כחול לבן, ימינה, ישראל ביתנו ומפלגת העבודה עשויים לעשות עוד שינויים ברגע האחרון.

63% ממי שאמר שיצביע ליכוד בטוח שיעשה כך, 30% השיבו די בטוח, ואילו רק 7% עדיין מהססים, ובש”ס ויהדות התורה מעל 80% מהמשיבים כבר בטוחים בהחלט באופן הצבעתם.

לשם השוואה, בקרב מצביעי כחול לבן יש מידת ביטחון הרבה פחות גבוהה – ורק 39% בטוחים בהחלט באופן הצבעתם, 50% השיבו “די בטוח” ו-11% “עדיין מהססים”.

במפלגת העבודה גם כן יש שיעור ביטחון מלא נמוך יותר של 51%, ו-37% שדי בטוחים, ו-12% שעדיין מהססים, ובישראל ביתנו 10% שעדיין מהססים.

מהסקר עולה ש’ימינה’ של איילת שקד היא המפלגה הכי פגיעה במובן הזה – עם 13% שעדיין מהססים, ורק 33% שבטוחים לגמרי באופן הצבעתם, ועוד 54% “די בטוחים”.

לקראת הישורת האחרונה של הבחירות, בליכוד מתכוונים לפעול בדיוק מול הקהל הזה בציונות הדתית כדי לשכנע אותו להצביע לליכוד ולהפוך אותו למפלגה הגדולה.

ומה במידת ההתאמה לראשות הממשלה?

למרות האירועים הביטחוניים והמדיניים האחרונים, שמעמידים את ראש הממשלה ושר הביטחון במרכז סדר היום, מהסקר עולה כי בשבועות האחרונים חלה ירידה בתמיכה הציבורית בו בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה.

39% מהמשיבים אמרו כי נתניהו מתאים יותר לראשות הממשלה – ירידה של 4% לעומת הסקר הקודם שבו קיבל 43% תמיכה. בני גנץ מהצד השני נותר יציב עם 30% תמיכה, אך לנוכח הירידה של נתניהו הפער ביניהם מצטמצם.

בקרב מצביעי ימין, נתניהו ממשיך ליהנות מתמיכה גדולה יותר מגנץ באופן משמעותי – עם 65% התאמה לעומת 5% של גנץ ואילו בקרב מצביעי מרכז-שמאל גנץ זוכה ל-54% תמיכה ונתניהו ב-7% בלבד.

עם זאת, בתוך מחנה השמאל, יש הרבה יותר אנשים שלא מרוצים לא מנתניהו ולא מגנץ: בעוד שבקרב מצביעי ימין רק 11% השיבו שאף אחד מהם מתאים לראשות הממשלה, 27% ממי שמגדיר עצמו כמצביע מרכז-שמאל אמרו שלא נתניהו ולא גנץ מתאימים לדעתם לתפקיד.

מזמין הסקר: וואלה! NEWS
עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר
מועד איסוף הנתונים: 1-9-2019 בשעה 17:00 עד 2-9-2019 בשעה 13:00
אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה
מספר המתבקשים להשתתף: 3,593
מספר המשיבים בפועל: 521
טעות הדגימה המירבית: 4.3%+
שיטה סטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות
שיטת הדגימה: דגימת שכבות
אופן ביצוע הסקר: טלפוני + אינטרנטי

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות