רובינשטיין חוגג: בית המשפט אישר את פיטורי פנחס כהן מעיריית ביתר עלית

סוף לסאגה: אחרי מאבק משפטי ארוך ומתוקשר, אישר ביהמ"ש האזורי לעבודה, את פיטוריו של פנחס כהן, מי שהיה האחראי על הנוער - מעיריית ביתר עילית • השופט מתח ביקורת על התובע, ואף חייבו בהוצאות משפט • "עדות ראש העיר מהימנה, מתיישבת עם מסמכים ועדויות"
יוני גרין
י' אלול התשע"ה / 25.08.2015 17:10

 דרמה בעיריית ביתר עילית: אחרי מאבק משפטי ממושך אישר היום (שלישי) בית הדין האזורי לעבודה בירושלים את פיטוריו של פנחס כהן מעבודתו בעירייה, תוך שהוא מותח עליו ביקורת חריפה וחסרת תקדים, ואף מחייבו בהוצאות משפט.

פסק הדין מהווה ניצחון אישי גדול לראש העיר מאיר רובינשטיין.

לפני כשנה וחצי החליט ראש העיר מאיר רובינשטיין לפטר את פנחס כהן מתפקידו כאחראי על הנוער בעיר ביתר. זאת, בשל שורת מחדלים חמורים בטיפול בנוער – מחדלים שהביאו למצב קשה של הזנחה מתמשכת בקרב הנוער הנושר בעיר.

אלא שניסיון הפיטורין הוביל למאבק אישי שניהל פנחס כהן, יחד עם גורמי אופוזיציה, נגד ראש העיר, רצוף השמצות ותלונות שווא לכל גורמי השלטון במדינה, לצד תלונות נגד מוסדות החינוך בעיר,. המאבק כלל מאבק תקשורתי, ניסיון להשבתת העירייה, ואף פשקווילים מכוערים שהופצו נגד ראש העיר.

היום כאמור, מגיעה הפרשה לסיומה, עם פסיקתו החריפה והחד-משמעית של בית המשפט האזורי לעבודה,  עליה חתום השופט אייל אברהמי – סגן נשיאת בית הדין.

את עיריית ביתר עילית ייצגו היועמ”ש עו”ד שחר בן עמי, עו”ד כוכבה חרס ועו”ד הילה יצחקי.

“בליל טענות בעלמא”

לדברי העירייה בבית המשפט, “פנחס כהן שביקש תחילה את הגנת מבקר המדינה, נאחז בחוק חושפי שחיתויות, מבלי שהיה לכך כל בסיס. את תלונותיו למבקר המדינה משך זה מכבר, לאחר שלא נמצא להן בסיס. בבדיקות שנערכו, לא נמצא בתלונות דבר. מנגד, בעבודתו היו ליקויים רבים, ותלונותיו הרבות היו בליל טענות בעלמא”.

חלק מרכזי בפסק הדין, נוגע לניגוד עניינים חמור בו נהג פנחס כהן, כאשר ניצל את תפקידו בעירייה כדי להפנות תקציבי עירייה לעמותה בשליטתו והעסיק בה עובדי עירייה, כפי שהאשימה העירייה: “התובע הפנה לעמותה שהקים, הוא הרוח החיה בה, בנו מנהל ובני משפחתו מועסקים בה – נערים ומשאבים עירוניים. זו עמותה שניזונה מכספי העירייה ומשאבי ציבור. הוא היה מעורב אישית בהעברת כספי עירייה לעמותה הזו, מה שמהווה ניגוד עניינים חמור”.

פנחס כהן אמנם טען כי אינו קשור לעמותה, ממנה התפטר רשמית בשנת 2011, אך כפי שנטען בבית המשפט, “שמו הופיע על גבי מסמכי העמותה. הוא הרוח החיה בה, בנו מנהל העמותה ובני משפחתו מועסקים בה. כתובתה של העמותה הינה ביתו, והוא אף ביקש לאחרונה צו מניעה כנגד פינוי ממבנה עירוני בו פעלה העמותה, ושיקר שקר גס, כשהכחיש קשר משפחתי עם בנו ובתו שעבדו בעירייה ובעמותה במקביל”.

העירייה גם הזכירה, כי פנחס כהן העסיק למעשה עובדי עירייה בעמותה הפרטית שלו, כאשר העמותה נמנעת מלהגיש דיווחים על אופן השימוש בכספים שקיבלה, זאת למרות שנתבקשה לעשות זאת.

הזנחת הנוער

גם בנוגע לטענות על אופן עבודתו, מתחה העירייה ביקורת חמורה. כך מסתבר, האיש שהיה אמור לדאוג לנוער הנושא בעיר, החליט על דעתו האישית, כי רק מי שהינו בעל חזות חרדית “שחור לבן”, כהגדרתו, יקבל מענה מהעירייה, ואילו מי שאינו כזה, “צבעוני” לפי הגדרתו של פנחס כהן, לא יקבל כלל מענה, זאת למרות הבעיה החמורה של נוער כזה בעיר.

בפסק הדין גם מוזכרת העובדה, כי פנחס כהן סירב לקבל בנושא הזה את הנחיותיו של ראש העיר לטפל בנוער הנושר, וכי זו הייתה הסיבה בעטיה החליט ראש העיר רובינשטיין על פיטוריו, נוכח רצונו לקדם את הטיפול בנוער זה מחד, ואי-שיתוף הפעולה מצידו של כהן מאידך.

בנוסף צוין, כי התובע החתים כרטיס בשעות בהן לא עבד, וסירב לקבל הוראות ממעסיקיו.

עדות ראש העיר אמינה

לסיום קובע השופט, כי בניגוד לעדותו של פנחס כהן, ש”עשתה רושם לא מהימן, הרבה להתחמק משאלות לא נוחות ולטעון שאינו זוכר”, הרי ש”עדותו של ראש העיר עשתה עלינו רושם מהימן. היא גם מתיישבת עם המסמכים שהוגשו. דבריו גם נתמכים בעדויות מהימנות”.

את פסק הדין חתם בית המשפט בחיובו של פנחס כהן בהוצאות משפט בסך 8,000 שקלים.

ראש העיר מאיר רובינשטיין בירך על פסק הדין, ואמר: “כעת עלינו לעבוד קשה על מנת לתקן את הנזקים הקשים שפנחס כהן וחבריו יצרו לעיר, לנוער ולמוסדות החינוך והתורה – במהלך תקופה ארוכה. עברנו עלילות קשות, מוסדות החינוך בעיר ניזוקו, אני שמח שהאמת יצאה לאור”.

רובינשטיין גם הודיע, כי הכסף שחויב פנחס כהן לשלם לעירייה, יועבר למימון פעילות בין הזמנים והמתמידים עבור תלמידי הישיבות בעיר.

הרב פנחס כהן: ” איש לא יטול ממני את הזכויות” 

הרב פנחס כהן, יו״ר האגף, אומר בתגובה: ״תושבי ביתר מכירים את פעילותי הענפה למען הנוער הנושר קרוב לעשרים שנה. איש לא יטול ממני את הזכויות הללו ואינני דואג לפרנסתי ברוך ה’.

בית המשפט בחר להאמין למר רובינשטיין תוך ציון העובדה שנסוגתי מתלונתי למבקר המדינה על שחיתויות המתרחשות בעיריית ביתר.

“חבל מאוד שמר רובינשטיין ניצל את ההיענות שלי לרבנים שלחצו עלי ללא הרף למשוך את התלונה, כך שנותרתי ללא ההגנה של חושפי שחיתויות וכעת הוא מאלץ אותי בעל כורחי לחשוף את הידוע לי.

“אני מבטיח לתושבי ביתר להמשיך ולפעול ביתר שאת למען הנוער הנושר בכל דרך ואופן שאוכל”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות