מתי לאחרונה ניקית את מברשות האיפור שלך אם בכלל? • הדרכה וטיפים

מברשות איפור לא נקיות הן חממה לחיידקים: איזה מברשת עדיפה - שיער טבעי או סינתטי?  • ירין שחף, מנהל בית הספר למקצועות היופי, מעניק טיפים ומסביר כיצד לנקות אותן
תמי גיל
ה' אלול התש"פ / 25.08.2020 14:31

מברשות תמימות, בשימוש יומיומי וקרוב לעיניים, עלולות להוביל לגירויי עור ודלקות אם לא תקפדי על ניקיונן.

הדרך הנכונה לשמירה על היגיינת המברשות היא חפיפה, איך עושים את זה? לפני הכל מבדילים בין סוגי שיער המברשת: טבעי או סינתטי.

מברשות בעלות שיער סינתטי עשויה סיבי סיליקון ניתנות לתחזוקה שוטפת בקלות על ידי שטיפה חוזרת במי סבון ולאחריהם חיטוי בספרי אלכוהול.

מברשות טבעיות, שעשיות מסיבי חוטים, מתקלות מהר יותר, עדינות ודורשות טיפול ייעודי של חפיפה ממוקדת וייבוש. שיערן דק יותר, עדין, נשיר ורמת הצפיפות שלהן גבוהה.

איזה מברשת עדיפה : שיער טבעי או סינתטי?

שתיהן מצוינות הטכנולוגיה החדישה מאפשרת יצירת סיב סינתטי איכותי כמו סיב טבעי ויצירת סיב טבעי אשר מתנהג כסינתטי, הבחירה בידיך.

שיער טבעי

המברשות הטבעיות עשויות בתהליך דומה של יצירת חוטים. על מנת לשמור על ניקיונן, יש לחפוף אח אותן אחת לשבועיים עם מים ובשמפו (לא שומני).

משרים את המברשות (רק את השיער, בלי הידית) בכלי עם מים ושמפו למשך 15 דקות.

לאחר מכן שוטפים עם מי ברז בכיוון הזרימה ולא נגדה. אם חשוב לך המגע הרך על הפנים ניתן בסיום החפיפה לרכך את שיערה עם קונדישינר. מייבשים את המברשת כשהשיער סחוט – כדי להבטיח שלא תהיה נשירה. (צפיפות השיער קריטית לפיזור שווה של אבקת האיפור).

פטנט נוסף – שימוש בפן אבל עם רוח קרה בלבד, כשהאצבעות מהדקות את השיער ודואגת שיישאר צמוד בזמן הייבוש.

שיער סינתטי

את מברשות השיער הסינתטי, ניתן לנקות בכל עת שתרצי שאריות האיפור בשימוש חוזר צוברות לחות והופכות למדגרת חיידקים שעלולה להוביל לגירויי עור ודלקות עיניים.

המברשות ככלל, אחראיות להנחה מדויקת של כמות האיפור על פני העור ויצירת מראה איפור מדוד ומאוזן. בעוד שהמברשות הטבעיות רכות ומלטפות הן נהרסות אחרי כמה שנים.

מברשת שיער סינתטי איכותי עשויה להיות חברה נאמנה שתלווה אותך כל החיים, אם רק תשטפי אותה היטב עם מים וסבון ומידי פעם תרססי אותה בספרי אלכוהול לחיטוי מקסימלי.

צילום: יחצ

שימי לב, אין לייבש את המברשת בעמידה מאחר והמים עשויים לחלחל לתוך הדבק המחבר את ראש המברשת לידית. מניחים לייבוש בשכיבה מעבר לשפת המשטח כדי שהמברשת תקבל סירקולציה של אוויר מכל הצדדים.

טיפ וגם טיפת – צרכנות

בעוד שנשים רבות משקיעות כסף רב באיפור עצמו, הרי שתחום המברשות נותר זניח. את המברשות שאת מקבלת במתנה יחד עם מארז צלליות או סומק תזרקי לפח ומייד.

בלי מברשות איכותיות אין שום סיכוי לתוצאה טובה. נקודה. לכל אזור בפנים יש מברשת ייעודית: מברשת מייק אפ, מברשת פודרה, סומק, קונסילר, צללית בסיס, צללית פינה, מברשת אייליינר, מברשת שפתיים.

שימי לב: ככל שראש המברשת צפוף ומלא יותר כך היא תלכוד טוב יותר את החומר והתוצאה תהיה ריכוז גבוה של פיגמנט. ראש מברשת דליל יאסוף פחות ולכן המראה יהיה טבעי ודק יותר. בנוסף למברשות הייעודיות כדאי להחזיק מברשת מניפה שמתאימה לניקוי שאריות איפור.

איך להשתמש והיכן לאפסן?

יש לוודא שהנגיעה של המברשת על אבקת האיפור תהיה קלה ומרפרפת. כך שומרים על שיער המברשת מפני פיצול ובמקביל יוצרים מראה איפור מעודן בלי ליפול למלכודת המתאפרת המתלהבת.

זכרי, קל יותר להוסיף בכל פעם, מאשר להערים כמויות ואח”כ לנסות לטשטש. המברשת צריכה להיות נעימה למגע וקלה לשימוש. מנסים את שיער המברשת על גב היד או הפנים בכדי לבחון את המגע.

העדיפו מברשות וסטים של מכחולים הנמכרים בתוך נרתיקי נשיאה ייעודים כדי שישמרו על צורתן המקורית. מברשות לא מאפסנים באמבטיה אלא במקום נקי קריר יבש ונטול לחות.

 

 

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות