‘זכינו לנס’: פעוט סבל חודש וחצי מהקאות – ואז בצילום נחשף למה

בצילום החזה שבוצע לפעוט התברר: בטריה תקועה בתוך הוושט שלו • מומחי מרכז שניידר שלפו את הבטריה והצילו את חייו • אמו: "רק אחרי שהתעקשתי, ביצעו לבני צילום חזה. בזכות התפילות והמצוות של עם ישראל, זכינו לנס וניצלו החיים של בננו"
יוני גרין
י"ח טבת התש"פ / 15.01.2020 13:08

סכנת חיים נשקפה לחייו של פעוט בן שנה ותשעה חודשים, אשר בלע בטריה שנתקעה בתוך הוושט שלו.

הפעוט סבל במשך שישה שבועות מהקאות חוזרות ונשנות, ורק אז בוצע לו צילום חזה בו התברר כי בטריה עגולה – בטריית כפתור, תקועה בתוך הוושט שלו.

לפני כחודש וחצי, שמה לב אמו של הפעוט שהוא אינו במיטבו, לאחר שהוא הקיא ללא הפסקה ולא התנהג כרגיל. היא חשדה כי בלע גוף זר, ומיהרה לקחת אותו לבדיקת רופא במוקד הקרוב למקום מגוריהם.

הרופאים אמרו לה כי מדובר במחלה ויראלית, אך ההקאות לא פסקו. במשך חודש וחצי האם לקחה את בנה לרופא בקהילה, למוקד ולבית חולים אחר, ורק אחרי שהתעקשה לבצע צילום חזה לבנה הקטן, התגלה כי הבטריה תקועה בתוך הוושט שלו.

הפעוט הובהל למרכז שניידר לרפואת ילדים, שם בחדר הניתוח, שלפן ד”ר מנאר מטר, רופאה בכירה במכון לגסטרואנטרולוגיה, תזונה ומחלות כבד וצוות חדר הניתוח המיומן, את הסוללה מהוושט של הפעוט הקטן והוא הועבר להתאוששות ביחידה לטיפול נמרץ בשניידר.

לאחר מכן הועבר למחלקה הכירורגית במרכז שניידר ובהמשך ישוחרר לביתו.

ד”ר מנאר מטר: “מקרים כאלו של שאיפת ובליעת גופים זרים על ידי תינוקות וילדים קטנים יכולים להימנע. אנו מתריעים שוב ושוב בפני הורים על הסכנה בקרבת הילדים לחפצים קטנים הניתנים לבליעה ושאיפה. לתינוקות וילדים אין יכולת להתגונן היטב עם מנגנון הבליעה והשאיפה בו זמנית, מה שאומר כי כל חפץ שנכנס לפה עלול להיכנס לדרכי הנשימה.

צילום: דוברות מרכז שניידר לרפואת ילדים

“במידה והילד שאף גוף זר, יש להזעיק צוות רפואי או להביא אותו במהירות לבית החולים. במקרה ויש חשד לבליעת סוללה – הילד חייב לקבל עזרה רפואית בהקדם האפשרי, לצמצום הנזק מהתפרקות החומרים המצויים בה”.

אמו של הפעוט: “אני קוראת להורים להקשיב לתחושות הבטן שלהם, ולהתעקש כשצריך בכל הקשור לבריאות ילדיהם. רק אחרי שהתעקשתי, ביצעו לבני צילום חזה שמצא את החפץ בגופו.

“אני מודה לכל מי שהתפלל בעבורנו, בזכות התפילות והמצוות של עם ישראל, זכינו לנס וניצלו החיים של בננו. אני רוצה להודות לצוות במרכז שניידר על הטיפול המסור שהעניקו לנו”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
    בטריות זעירות
    16/01/2020 04:17
    Meira
  1. אין כמו אם להכיר כשהילד לא מרגיש טוב. ב”ה שהאם התעקשה ודרשה בירור יותר רציני לסיבת בנקאות. חבל שהתינוק סבל כל כך הרבה זמן ומי יודע מה ההשפעה של החומרים הרעילים בבטריות.