גם במקרה של שימוע לנתניהו הליכוד ממשיך להוביל בגדול

גם אם מנדלבליט יכריז על שימוע במהלך הבחירות, הליכוד עדיין תנצח בפער גדול • 'הימין החדש' 11, לבני נעלמת • ש"ס 5 ויהדות התורה - 7 • הבית היהודי וליברמן - 4 כל אחת • לפי 'ג’רוזלם פוסט': הבית היהודי לא עוברת • סקר 103FM: ישראל כץ המועמד המוביל להחלפת נתניהו
אריה ריבקינד
כ"ז טבת התשע"ט / 04.01.2019 10:32

סקר שפורסם הבוקר (שישי) בעיתון ‘מעריב’ מעלה גם במקרה שבו היועץ המשפטי לממשלה מחליט על הגשת כתב אישום בכפוף לשימוע נגד נתניהו, הייתה הליכוד זוכה ב־30 מנדטים, בדיוק כמו בבחירות האחרונות.

על פי הסקר שנערך שלשום, ב־2 בינואר, באמצעות מכון המחקר פאנלס פוליטיקס בראשות מנחם לזר, מפלגת השלטון פותחת פער משמעותי על המפלגות האחרות – כאשר הרשימה המשותפת בראשות איימן עודה הופכת למפלגה השנייה בגודלה עם 13 מנדטים.

מפלגת יש עתיד בראשות יאיר לפיד מקבלת 12 מנדטים, בדיוק כמו בסקר הקודם, ומנדט אחד יותר לעומת כוחה של המפלגה בכנסת ה־20.

השאלה המסקרנת ביותר היא מעמדו של הרמטכ”ל לשעבר בני גנץ, שאומנם נכנס לזירה הפוליטית והקים מפלגה אך טרם פצה את פיו, לא הציג את חבריו לרשימה ולא הבהיר לאן פניו מועדות.

על פי הסקר, מפלגת ‘חוסן לישראל’ ממשיכה בהתמדה לאבד מכוחה: אם בסקרים קודמים קיבל גנץ 16 מנדטים ובסקר שנערך ביום ההכרזה על פיזור הכנסת קיבל 13 מנדטים, בסקר הנוכחי הוא מקבל 12 מנדטים בלבד, נתון שנבדק תוך חבירה אפשרית שלו לבוגי יעלון.

אבי גבאי שפירק בשידור חי את המחנה הציוני והשפיל את יו”ר התנועה ציפי לבני, יורד בסקר לנתון חד־ספרתי של 8 מנדטים בלבד, לעומת 9 בסקר הקודם – שפל חסר תקדים. גם התנועה בראשות לבני, בצרות צרורות: על פי הסקר היא מקבלת 2.7% בלבד ולא עוברת את אחוז החסימה.

בעקבות המפץ בימין, מקבלת מפלגת ‘הימין החדש’ בראשות בנט ושקד 11 מנדטים, בעוד מפלגת הבית היהודי בצירוף של האיחוד הלאומי־תקומה נעה סביב אחוז החסימה ומקבלת 4 מנדטים בלבד.

בסקר הנוכחי מקבלת יהדות התורה בראשות יעקב ליצמן 7 מנדטים, בעוד ש”ס בראשות אריה דרעי מקבלת 5 בלבד.

מפלגת כולנו של משה כחלון מקבל 5 מנדטים בלבד. גם מרצ בראשות תמר זנדברג, מדשדשת בסקר ומקבלת 5 מנדטים, בדיוק כמו כוחה בכנסת הנוכחית.

ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן ורשימת גשר בראשות אורלי לוי־אבקסיס מקבלות 4 כל אחת.

בהתייחס לטעות הדגימה המרבית בסקר, כל אחת מהן יכולה בקלות לגלוש גם מתחת לקו האדום, מה שיכול להביא בהמשך לחיבורים בתוך גוש הימין.

לגבי השאלה מי מהשניים מתאים יותר להיות ראש ממשלת ישראל – בנימין נתניהו או בני גנץ – השיבו 49% מהנשאלים כי ראש הממשלה הנוכחי מתאים יותר, לעומת 26% שתמכו ברמטכ”ל לשעבר. 25% ממשתתפי הסקר השיבו “לא יודע” לשאלה זו.

הסקר בוצע על גבי מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת בישראל, יהודים וערבים כאחד, מגיל 18 ומעלה. טעות הדגימה המרבית בסקר היא 4.3%.

על פי ממצאי סקר מנדטים של מכון סמית לייעוץ ומחקר המתפרסמים היום בעיתון ‘ג’רוזלם פוסט’, אם הבחירות לכנסת ה־21 היו מתקיימות היום, הליכוד בראשות בנימין נתניהו הייתה מקבלת 30 מנדטים.

בסקר הזה רשימה משותפת בראשות הרמטכ”לים לשעבר בני גנץ ומשה (בוגי) יעלון הופכת לשנייה בגודלה ומקבלת 14 מנדטים.

על פי הסקר, הרשימה המשותפת היא המפלגה השלישית בגודלה עם 12 מנדטים.

יתר מפת המנדטים מתחלקת כך:  יש עתיד בראשות יאיר לפיד 11 מנדטים, הימין החדש בראשות בנט ושקד 9, יהדות התורה 7, כולנו בראשות משה כחלון 6, ש”ס 6, מרצ 6, ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן 5 וגשר בראשות אורלי לוי־אבקסיס 5.

התנועה בראשות ציפי לבני, הבית היהודי ויחד בראשות אלי ישי, כך עולה מהסקר, מקבלות קרוב ל־3% כל אחת ולא עוברות את אחוז החסימה.

הסקר גם בדק אם ראש הממשלה נתניהו צריך להתפטר מתפקידו במידה שהיועץ המשפטי לממשלה יחליט להגיש נגדו כתב אישום, בכפוף לשימוע, עוד לפני הבחירות. 51% מהנשאלים השיבו כי הוא צריך להתפטר, בעוד 34% טענו שאינו צריך לבצע צעד זה. ל־15% הנותרים לא הייתה דעה בעניין.

סקר דעת קהל בקרב הציבור הישראלי בנושאי אקטואליה, שהוכן עבור רדיו ללא הפסקה 103FM, מצא כי במידה שבנימין נתניהו לא יתמודד או לא יכהן יותר כראש הממשלה, חברו לליכוד שר התחבורה ישראל כץ מוביל בין רשימת המועמדים להחליפו עם 21% בכלל המדגם ו־35% בקרב מצביעי הליכוד.

אחריו ברשימה: גדעון סער עם 15% ו־25% בהתאמה, במקום השלישי גלעד ארדן (8% ו־13%) ובמקום הרביעי יולי אדלשטיין (16%, 27%), שלושתם אנשי הליכוד.

הסקר, שפורסם היום בהרחבה בתכנית הבוקר של ניסים משעל, נערך אתמול על ידי מכון המחקר מאגר מוחות, בקרב מדגם הסתברותי של 498 משיבים, המהווה מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת (גילאי 18 ומעלה) בישראל, עם טעות דגימה של 4.3%.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות