הכירו: שי כדאדי – ‘גוימר’ המצות מספר 1 בישראל

שי כדאדי, הנחשב למקצוען בעבודת הגימור של המצה, מבוקש מאוד בימי ערב פסח • אמש הוא הוזעק להכין מצה בגודל נדיר של כ-80 ס"מ עבור אדמו"ר • צפו
בן-ארי בועז
ט' ניסן התשע"ד / 09.04.2014 18:31

‘גוימר’ הוא אחד התפקידים הרווחיים בתעשיית המצות הכשרות למהדרין מן המהדרין – בפרט בחצרות האדמו”רים. תפקידו ואחריותו של ה”גוימר” (גומר) היא רדידת בצק המצות וגימורו לפני האפייה.

מידי שנה מתבקש שי כדאדי, הנחשב למומחה מספר 1 בארץ,  לבצע את עבודות הגימור עבור מצות האדמו”רים. שי נחשב למקצוען וייחודי בעבודתו, וגימור המצה – בלשוננו: גויימר – נמדד על פי גודלה ואיכותה.

אמש הוא הוזעק למשמרת נוספת,  במהלכה נאפו מצות במיוחד עבור אחד האדמו”רים הגדולים מבני-ברק.

מידי שנה מבקש  האדמו”ר משי שיכין  עבורו מצות בגודל נדיר של כ-80 ס”מ, כמנהגו רב השנים. 

שני תפקידים נוספים  זוכים לכבוד רב ומחייבים מומחיות: פינער (הלש את הבצק) ושיבער (האופה המכניס ומוציא את המצה מהתנור הבוער). התהליך כולו חייב להסתיים תוך 18 דקות כדי שהבצק לא יחמיץ.

מומחים בעבודות אלה משתכרים בחודשי החורף סכום של כמה עשרות אלפי דולרים.

שי כדאדי סיפר אמש לחרדים10, כי עיקר העבודה אינה בהכנת מצות גדולות, אלא בכמות המצות שהוא מתבקש להוציא תחת ידיו.

“זו מתנה משמים,” הוא אומר, “זה יותר מאומנות”.

גויימר

גויימר

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות