בר סימן טוב לבנט: לאשפז את סבא וסבתא בבי”ח בגלל תוצאות כוזבות?

מנכ"ל משרד הבריאות טען בתגובה לדבריו של נפתלי בנט כי מיזם הבדיקות של מכון ויצמן נפסל עקב חוסר אמינות • בנט לא נותר חייב
אריה ריבקינד
י' סיון התש"פ / 02.06.2020 20:25

מנכ”ל משרד הבריאות היוצא, משה בר סימן טוב, הגיב הערב (שלישי) לטענות של שר הביטחון לשעבר, נפתלי בנט, לפיהן המשרד הכשיל במכוון את מיזם הבדיקות של מכון ויצמן, שהיה מאפשר לבצע 60 אלף בדיקות קורונה ביום.

בציוץ בטוויטר כתב בר סימן טוב: “יש סיפורים שגם אם חוזרים עליהם 60,000 פעם לא הופכים למציאות. מישהו מעלה על דעתו שהיינו מוותרים על אופציה כזאת אם היא הייתה אמינה? לצערנו רמת התוקף של הרעיון היצירתי הזה לא עברה את הסף שניתן לסמוך עליו.

“עשינו ואנחנו עושים כל מאמץ להגדיל את מספר הבדיקות אך בלי להתפשר על הרמה של הבדיקות. מה זה אומר להתפשר על הרמה של הבדיקות? זה אומר בדיקה שנותנת תוצאה כוזבת וקובעת לגבי אדם בריא שהוא חולה או אדם חולה שהוא בריא”.

לדבריו, “זה המחויבות שלנו לציבור היו עלינו הרבה מאוד לחצים מסחריים מהרבה גורמים לקנות ערכות בדיקה לא תקפות בממון רב. הכסף לא היה שיקול, אך אמינות הבדיקות היא ערך חשוב מאוד בקבלת החלטות מהסוג הזה.

“יש לנו היום יכולת לבצע מעל 15,000 בדיקות והיכולת תגדל ל-20,000 ואח”כ ל-30,000 בדיקות לפי הצורך, וללא פשרות על האמינות”.

הוא הדגיש: “לא הייתם רוצים להכניס את סבא וסבתא שלכם לבית חולים אם הם בריאים בגלל תוצאות בדיקה כוזבות, דבר שקרה, כשהתפשרנו על האיכות בגלל לחצים לא ענייניים”.

בנט הגיב לדבריו של בר סימן טוב: “אין לי כוונה להתווכח עם פקיד מדינה. אגב פקיד מסור. הכתובת היא ראש הממשלה, לא פקיד. אך איני מתרשם ממילים נחרצות וכאילו-מקצועיות אלו. באותה נחרצות משרד הבריאות תקף את רעיון המסיכות – עד שהתהפך ב-180 מעלות. כנ”ל מלוניות. המשרד התעקש על בידוד ביתי. אך התעקשתי להקים המלוניות. ובכלל, הפקידים אמרו מאות פעמים בקולם שהם אינם מאמינים בבדיקות כפתרון. אז לשאלה האם אנו מעלים על דעתנו שהמשרד יחבל בהגדלת היקף הבדיקות? ברור! משרד שמאמין שבדיקות זה קשקוש, בוודאי לא יסייע לכך”.

הוא הוסיף: “יעידו על כך כל מנהלי בתי החולים שניסו לבצע בדיקות ונבלמו ללא הרף, מעבדות באוניברסיטאות שנתקלו בחסמים של הפקידים, המעבדה במכון הביולוגי שרשיונה נשלל (!) עד שדפקתי על השולחן, חברות פרטיות כמו מיי הריטג׳ שחוו חבלות. כאמור, לא הפקידים מעניינים; האחריות על חיי אזרחי ישראל ועל פרנסתם היא על הממשלה ועל ראשה. אותי מעניין כרגע דבר אחד – שלא ימותו אנשים לשווא, שלא יאבדו אנשים את פרנסתם לשווא. וזה בידי ראש הממשלה. עצלנות, קיבעון או שלטון פקידים – לא תהווה תירוץ לאי-הקמת מערך חירום”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות