המרוץ ללשכת עורכי הדין יצא לדרך עם רשימה דתית חרדית: ‘אמונה במקצוע’

לראשונה מתמודדת רשימה דתית-חרדית מגובשת ומלוכדת, שרצה הן לוועד הארצי והן במחוז ת"א והמרכז • ברשימת 'אמונה במקצוע' חברים עו"ד חרדים ודתיים הפעילים הן במישור המשפטי והן במישור הציבורי, ומייצגים את כל שכבות הציבור הדתי והחרדי
יוסי קליין
ט"ז אייר התשע"ה / 05.05.2015 00:56

ביום ראשון, לאחר ישיבה דרמטית בלשכת עורכי הדין, אושרו סופית הרשימות למרוץ לבחירות ללשכת עורכי הדין בישראל. הבחירות ללשכה מתקיימות אחת לארבע שנים, והבחירות הקרובות תתקיימנה בעוד כחודש וחצי.

הפעם, לראשונה, ישנה רשימה דתית-חרדית מגובשת ומלוכדת, שרצה הן לוועד הארצי והן במחוז ת”א והמרכז. ברשימת ‘אמונה במקצוע’ חברים עו”ד חרדים ודתיים הפעילים הן במישור המשפטי והן במישור הציבורי, ומייצגים את כל שכבות הציבור הדתי והחרדי.

ליו”ר הלשכה מתמודדים, בין השאר, עו”ד דורון ברזילי שהיה יו”ר הלשכה בקדנציה האחרונה ועו”ד אפי נווה שעמד בראש מחוז ת”א והמרכז של לשכת עוה”ד וחולל שינויים מבורכים במהלך הקדנציה האחרונה.

הרשימה הדתית-חרדית היחידה המתמודדת הן לוועד הארצי והן למחוז תל אביב והמרכז נקראת ‘אמונה במקצוע’, והיא קיבלה את עידודם וברכתם של אישי ציבור רבים בציבוריות הדתית והחרדית.

העומדים בראשה הינם עו”ד פעילים הן בתחום המשפטי והן בתחום הציבורי. בראש הרשימה עומד עו”ד יוסי וייצמן, יו”ר ועדת הוצל”פ בלשכת עוה”ד ויו”ר לשכת הקשר ב”ב; איתו עוה”ד שלמה לינצר חבר המועצה הארצית  בלשכת עו”ד בישראל; מנחם מושקוביץ עוה”ד של סיעת דגל התורה בירושלים; אדי סוברי, מנכ”ל אתר הפורומים המשפטיים; אברהם יוסטמן סמנכ”ל קרן קמ”ח; רפי אסרף, ועוד מספר עו”ד פעילים ומוכרים.

ברשימת ‘אמונה במקצוע’ במחוז ת”א והמרכז מתמודדים עוה”ד משה מורגנשטרן, צבי וישינגרד, שחר בקשי ועו”ד דוד איזקסון.

הרשימות שהוגשו לוועדת הבחירות לפני כשבועיים אושרו כאמור ביום ראשון, וחברי הרשימה כולה אושרו על ידי הוועדה.

חשיבותה של רשימה דתית-חרדית בלשכת עוה”ד מקבלת בבחירות הללו משנה חשיבות בעקבות מספר עורכי הדין הדתיים והחרדים שהשתלבו במקצוע בשנים האחרונות. אין ספק כי בראש ובראשונה נדרשת ההתייחסות לפן המקצועי בלשכה בו יש לחברים ברשימה עשיה ברוכה מזה מספר שנים, גם ללא תפקידים רשמיים, אך גם הפן הערכי והחברתי של אופי הפעילות של הלשכה חשוב מאוד לעורכי הדין הדתיים והחרדיים.

חלק מפעילות הלשכה בא לידי ביטוי בימי עיון ובמפגשים מקצועיים, שעד היום לא היו מותאמים לציבור שומרי המצוות – גם מבחינת התכנים של ימי העיון וגם האופי שלהם.

האפשרות להשתלב במוסדות הלשכה יאפשר לאלפי עוה”ד הדתיים והחרדים להביא את קולם לידי ביטוי. חשוב לציין כי בדיונים המתקיימים לאחרונה, גם עורכי הדין שאינם דתיים העלו את הצורך לתת משקל לציבור הדתי בלשכה, כפי ששאר המגזרים מקבלים בה את ביטויים.

בחודשים האחרונים התגבשה הרשימה והמועמדים העומדים בראשותה של רשימת ‘אמונה במקצוע’ נבחרו בקפידה, במטרה שאכן הם יגיעו מכל שכבות הציבור הדתי והחרדי ויהיו אנשי עשיה הרואים בתפקידם שליחות ציבורית ראשונה במעלה.

התגובות שהתקבלו עוד בטרם פורסמה באופן רשמי ריצתה של רשימת ‘אמונה במקצוע’ לבחירות היו אוהדות ומלאות עידוד ותמיכה.

תקוותם של העומדים בראש הרשימה היא שציבור עוה”ד הדתיים והחרדים יתגייסו הפעם לתמיכה ברשימה, במטרה להטביע את חותמם על פעילות הלשכה בקדנציה הקרובה.

הדפס כתבה

2 תגובות

הוסף תגובה חדשה
    למה צריך להכניס את הפוליטיקה הבעייתית לתוך לשכת עורכי הדין
    08/05/2015 08:40
    דודי
  1. ביחס לייצוג בכנסת התארגנות על בסיס דתי היתה הרע במיעוטו. אבל לגבי גוף מקצועי כמו לשכת עורכי הדין – מדוע צריך לזהמו בפוליטיקאים. האם אריה דרעי יהיה אחד ממורי הדירך לפוליטיקאים המשפטנים? האם מחר גם בהסתדרות הרופאים תהיה התארגנות על בסיס דתי?

  2. לבטל את לשכת עורכי הדין
    10/05/2015 12:17
    יעקב
  3. כל לשכת עורכי הדין הזאת מיותרת ומתנהלת בצורה לקויה כשמגישים תלונה על עורכי דין והם סוגרים תלונות גם וכאשר יש תשתית ראייתית
    כל ההתנהלות של לשכת עורכי הדין מתנהלת בניגוד עניינים כאשר עורכי דין מטפלים בתלונות על עורכי דין בשמור לי ואשמור לך.
    אם יש מי שרואה את התגובה ובעל השפעה גדולה אפשר להעביר חוק לביטול לשכת עורכי הדין ולהעביר לטיפול גורמים חיצוניים אשר יטפלו בתלונות על עורכי הדין ולא עורכי דין על עורכי דין.