קונדיטור שנדבק בעבודה בקורונה והפך לסיעודי – יפוצה במיליונים

קונדיטור, שנדבק בקורונה במקום העבודה ומאושפז במוסד שיקומי, הוכר כנפגע עבודה • יקבל גמלה חודשית קבועה בסך 13,500 שקלים, לשארית חייו - סכום שיכול להצטבר למיליוני שקלים
יוני גרין
י' כסלו התשפ"ב / 14.11.2021 15:48

עד כמה יכולה להיות מחלת הקורונה מסוכנת יעיד המקרה הבא: קונדיטור מוכשר, חרוץ ונמרץ, שנדבק בנגיף מעובד אחר בקונדיטוריה, הפך באחת לחולה סיעודי שיזדקק כל חייו לעזרת הזולת.

בתביעה, שהוגשה למוסד לביטוח לאומי (מל”ל) על ידי עורכי הדין גיל קראוס ושירי אלון, נטען כי הקונדיטור נחשף לחולה קורונה מאומת במהלך עבודתו לפני כ-10 חודשים, נדבק בנגיף, ומחלתו החמירה עד מאד.

בתחילה הוא הורדם והונשם, ובהמשך החזירו אותו הרופאים להכרה, אך גם כיום, הוא עדיין מונשם וסובל מפגיעה רב מערכתית.

לדברי עוה”ד קראוס ואלון, בשל מצבו הקשה, הועבר הקונדיטור למרכז שיקומי ומצבו הבריאותי אינו משתפר.

כתוצאה מההידרדרות הקשה במצבו והיותו במצב סיעודי, נאלצה אשתו להפסיק לעבוד, והחלה לסעוד אותו.

המל”ל, שקיבל את תביעתם של עוה”ד קראוס ואלון, הכיר במקרה כפגיעה בעבודה, וועדה רפואית שבדקה אותו, קבעה את נכותו הצמיתה על 100% במסגרת פגיעה בעבודה.

בשל מצבו ומגבלותיו הקשות, זכה הקונדיטור לתשלום חד פעמי גבוה, ובנוסף, תועבר לו מהמל”ל גמלה חודשית קבועה בסך 13,500 שקלים, לשארית חייו – סכום שיכול להצטבר למיליוני שקלים.

עוה”ד קראוס ואלון מסבירים, כי מי שנדבק בקורונה כתוצאה מחשיפה לחולה מאומת במקום עבודתו, עשוי להיות מוכר על ידי המל”ל כנפגע עבודה, וזאת בתנאי שהצליח להוכיח את הקשר הסיבתי בין ההידבקות בנגיף לבין מקום העבודה – וזאת ברמת סבירות גבוהה.

לדבריהם, כאשר מדובר בעובדים שלא נמצאים בקו החזית הראשון מול הנגיף (עובדי בריאות, רשות שדות התעופה וכדו’), כמו במקרה שלפנינו, המצב עלול להיות סבוך יותר, שכן יהיה קשה יותר להוכיח כי הם נחשפו לחולה קורונה דווקא במהלך עבודתם.

חרף כך, במקרים רבים אכן ניתן להוכיח מגע קרוב כזה עם חולה מאומת – כפי שמקרה זה מוכיח.

השיח היומיומי בנושא הקורונה נסוב ב עיקר סביב מספר החולים הקשים, המחוסנים במנה הראשונה והשנייה, תפוסת בתי החולים ושיעור התמותה.

“פחות מדברים על החולים הרבים שכביכול כבר החלימו, אבל בפועל נותרו נכים וסובלים מתסמיני פוסט קורונה קשים ביותר”, אומרים עוה”ד קראוס ואלון.

לדבריהם, להכרה של המל”ל בחולים אלה כנפגעי עבודה יש משמעויות מרחיקות לכת, שכן מעבר לנכות ולתשלומים הזמניים, עשוי המוסד לביטוח לאומי לקבוע להם בהמשך, כמו במקרה זה, נכות קבועה שתזכה אותם במקרים לא מעטים בגמלה חודשית קבועה או במענק חד פעמי לא קטן.

כמו כן, מסבירים עוה”ד קראוס ואלון, כי חוק הביטוח הלאומי קובע, כי מי שהוכר על ידי המל”ל כנפגע עבודה ומצבו הרפואי מתדרדר סביב אותה נכות שנגרמה לו בעבודה, יוכל להגיש בכל עת תביעה להחמרת מצב על מנת שאחוזי הנכות שלו יגדלו, ובהתאם גם יגדלו הזכויות להן יהיה זכאי.

עוד מדגישים עוה”ד קראוס ואלון, כי נפגעי העבודה זכאים גם להחזרים כספיים עבור ההוצאות הרפואיות שנגרמות או שייגרמו להם בעתיד, =D7תוצא=94 מנכותם – כמו למשל מימון טיפולים משקמים או החזרים מלאים להוצאות בגין משככי כאבים או קנאביס רפואי.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות