בשל מעצר שווא: יקבל פיצוי 5,500 שקלים מהמשטרה והפרקליטות

נריה זארוג מגבעת קומי אורי יקבל פיצוי בסך 5,500 שקלים ממשטרת ישראל, בשל מעצר שווא שהתבצע לפני כשנה - כאשר נעצר באמצע הלילה בדרכו לביתו ביצהר
חיים טוויל
כ' אדר התשפ"א / 04.03.2021 18:38

בימ”ש השלום בירושלים קיבל את הסכם הפשרה וקבע כי נריה זארוג יקבל פיצוי בסך 5,500 שקלים ממשטרת ישראל ופרקליטות מחוז ירושלים בשל מעצר שווא שהתבצע לפני כשנה.

כרטיסים לרכישת מזון: מתי יחולק? מי זכאי לסיוע? כמה כסף מקבלים?

בישראל נהיגה במהירות מופרזת היא נורמה: למה אנחנו נוסעים מהר?

את התביעה הגיש עו”ד מנשה יאדו מארגון חוננו בה טען כי בשל המנגנון הכושל של המשטרה לא עודכנו השוטרים כי צו ההבאה שעמד כנגדו בוטל 12 יום קודם לכן ומעצרו של זארוג היה מעצר שווא.

האירוע התרחש לפני כשנה.

על פי כתב התביעה, כשחזר זארוג מירושלים בחצות הלילה אל ביתו ביצהר, ויחד איתו היו ברכב אשתו עם שני הפעוטות שלהם ובן משפחה נוסף, מחסום משטרתי שהוצב בצומת העלייה ליישוב לקח את פרטיו ומיד לאחר מכן מסר השוטר לזארוג כי הוא עצור ואזק אותו.

בכתב התביעה תואר: “נריה מסר לשוטר כי אשתו עם התינוקות ברכב ולא יכול להשאיר אותה שם לבד בלילה. אשתו של נריה וגיסו לא מחזיקים ברישיון נהיגה ולא יכולים היו לעלות בעצמם לביתם ביצהר”.

למרות זאת הועלה זארוג אל הניידת והובא אל התחנה.

רק לאחר מכן, נמסר לזארוג כי עילת המעצר היא צו הבאה שתלוי ועומד כנגדו. למרות הסבריו לשוטרים כי צו ההבאה בוטל כשבועיים לפני כן בהחלטת שופט, לא קיבלו השוטרים את הסבריו וגם בתחנת המשטרה התבקש זארוג לשלם 1,000 שקלים על מנת להשתחרר.

עו”ד יאדו תיאר בכתב התביעה: “נריה נשאר בתחנה עד חמש וחצי לפנות בוקר תוך כדי שנריה טוען בפני השוטרים כי זו טעות והוא צריך להשתחרר. בשלב מסוים מפקד התחנה אמר שמישהו יביא 1,000 שקלים מזומן ואז ייכתב מזכר כדי שנריה ישוחרר. לאור הדברים התנדב מכר של נריה להביא לנריה מזומן לתחנה ונריה שוחרר. למשך כל הלילה ישב נריה אזוק ברגליו על כיסא מול היומנאי בתחנה” – וזאת בניגוד לנהלי האיזוק.

בנוסף, כתוצאה ממעצר השווא של זארוג, אשתו וגיסו נתקעו עם רכב באמצע הלילה בצומת יצהר ללא אפשרות להגיע לביתם, ונאלצו להמתין עד שמתנדב שמצאו ירד למטה מיצהר להסיע אותם לביתם.

בכתב התביעה נטען, כי עילת התביעה היא בשל הכשל בהעברת המידע וגרימה בעקיפין למעצר שווא “בשל האחריות של יחידת התביעות בין אם בשל האחריות של יחידת האיתורים בין אם בשל האחריות של השוטרים משטח – אחת החוליות שהיא אמורות להעביר את מידע על ביטול צו ההבאה ועל יישום החלטת הביטול כשלה וגרמה למעצר שווא”.

עו”ד יאדו הדגיש כי מדובר בדפוס התנהלות: “הח”מ כבר הגיש כעשר תביעות בגין מחדלים של אי עדכון ביטול צווי הבאה, והמנגנון הכושל ממשיך לגרום לפגיעות משמעותיות ולחלוטין מיותרות בצעירים. המעשים והמחדלים שנטענים בזה מקימים עוולות של רשלנות, תקיפה, מעצר שווא, היפר הוראה חקוקה בצירוף סעיף 9א לחוק המעצרים והיפר הוראה חקוקה בצירוף הוראות חוק יסוד כבוד האדם וחירותו”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות