מפלגת יש עתיד עתרה לבג”ץ: הוועדה לבחירת שופטים תכונס?

בעתירה נטען כי ההחלטה שלא לכנס את הוועדה "מנוגדת לדין ומהווה ניסיון לשתק את הרשות השופטת" • העותרים: "מדובר גם בהחלטה שהינה בלתי סבירה באופן קיצוני, אך משום שבעת הזו גורלה של עילת הסבירות מצוי אף הוא בידי הממשלה - מצאנו לנכון למקד טיעוננו בחוסר סמכות"
חרדים 10
ז' אב התשפ"ג / 25.07.2023 13:55

מםלגת יש עתיד הגישה היום (שלישי) עתירה לבג”ץ למתן צו על תנאי שיחייב את שר המשפטים יריב לוין לכנס את הוועדה לבחירת שופטים.

למקצועות האלה יש ביקוש רב – ובשכר גבוה. כל יתרונות התכנית

בעתירה נטען, כי ההחלטה שלא לכנס את הוועדה מנוגדת לדין ומהווה ניסיון לשתק את הרשות השופטת.

ביש עתיד מבקשים מבג”ץ לדון בשאלה מדוע הממשלה נמנעת מבחירת נציגת הממשלה לוועדה לבחירת שופטים, לצד שר המשפטים שמכהן בה דרך קבע, ומכינוס הוועדה “במהירות הראויה” בסמוך להקמת הממשלה לשם איוש עשרות תקני השופטים הפנויים בערכאות השונות, כל זאת תוך הפרה של חובותיהם מכוח חוק יסוד: השפיטה, ומכוח חוק בתי המשפט.

בעתירה נכתב, כי ההחלטה שלא לכנס את הוועדה “פוגעת פגיעה קשה באינטרס הציבורי, ומהווה הפרה בוטה של חובת הנאמנות וההגינות המוטלת על הממשלה”.

עוד נכתב כי “הניסיון להביא לשיתוקה של הוועדה לבחירת שופטים, עד להשלמת המהלך החקיקתי השנוי במחלוקת שמבקש שר המשפטים לקדם, הוא ניסיון להביא לשיתוקה של הרשות השופטת”.

“החלטת שר המשפטים שלא לכנס את הוועדה, על-אף שמספר חבריה הנו שבעה כבר בעת הזו – היא החלטה המנוגדת לדין”, נכתב בעתירה. “מדובר גם בהחלטה שהינה בלתי סבירה באופן קיצוני. אולם, הואיל ומדובר במקרה מובהק של חוסר סמכות, והואיל ובעת הזו גורלה של עילת הסבירות –אבן יסוד במשפט המנהלי הישראלי – מצוי אף הוא בידי הממשלה אחרי שהעבירו אתמול באופן דורסני וחד צדדי את ביטול עילת הסבירות, מצאנו לנכון למקד טיעוננו בטענות בנוגע לחוסר סמכות”.

ראש האופוזיציה, יאיר לפיד: “לא יתכן שראש הממשלה לא מסוגל להשתלט על שר המשפטים שלו ולהודיע לו לכנס את הוועדה למינוי שופטים. זו פגיעה ממשית באזרחי ישראל, זו פגיעה מקצועית במערכת המשפט ופגיעה בערכי הדמוקרטיה.

“אחרי כל התרגילים והשקרים, אחרי שביטלתם את הסבירות, עדיין נשארתם עם האחריות והסמכות – אנחנו דורשים לכנס את הועדה לבחירת שופטים. לאן עוד הממשלה הזו תוביל את החרפה.

“יום לאחר ביטול עילת הסבירות חשוב להיזכר בעילות הנוספות שעל פי כל המומחים למשפט מינהלי, ובהם גם כל שופטי העליון המכהנים, מאפשרות ביקורת על החלטות הממשלה.”

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות