אחרי 9 חודשים I המשפחה: איך לא נמצא האחראי לפציעת הגר”א כהן?

חודשים ארוכים של שיקום וטיפול עוברים על הגאון רבי אפרים כהן, בנו של חכם שלום, בעקבות תאונה חריגה שנבעה מהתנהלות רשלנית פושעת • עד כה, טרם נמצאו האחראים למעשה
יוסף גרינבוים
ו' אדר ב' התשפ"ב / 09.03.2022 21:21

תשעה חודשים חלפו מאז פציעתו החמורה של הגאון רבי אפרים כהן, בנו של נשיא ‘המועצת’ חכם שלום כהן – וטרם נמצא האחראי לאירוע החמור.

סובלים מבעיה רפואית? אולי מגיע לכם לקבל 6,400 ש”ח בכל חודש

בליל שישי, שבועיים אחרי חג השבועות האחרון, חזר הגר”א כהן עם תלמידיו מקבר רחל וצעד לביתו דרך רחוב ירמיהו במרכז העיר ירושלים.

פועלים שעסקו בעבודות בכביש באותו זמן, חיברו צינור לברז כיבוי האש הנמצא במקום, כשהצינור מתוח לרוחב הכביש. אוטובוס חולף עבר על הצינור ומתח אותו, כך שהוא התנתק בעוצמה מהברז וטבעת המתכת המוברגת בראשו פגעה בחוזקה בראשו של הרב כהן.

הרב כהן שרוי מאז במצב רפואי לא פשוט, ובהליך שיקומי מורכב, תוך שהוא נאלץ לשבות מהרבצת התורה, משאת נפשו וחשקו.

אביו, מרן חכם שלום, ביקש שוב ושוב להתפלל לרפואת רבי אפרים בן יעל, בתוך שאר חולי ישראל.

אלא שכעבור תשעה חודשים, טרם נמצא אחראי לאירוע.

על פניו, מדובר באיתור פשוט ובהליך חקירה בסיסי. מתבקש היה שמשטרת ישראל תזמן את הפועלים לחקירה, תבין מי הורה להניח את הצינור באופן רשלני שכזה ומבלי להשגיח שכלי רכב אינם נוסעים עליו, ותפעל למצות את הדין כנדרש.

בני משפחתו של הרב אומרים: “אבא היה מרביץ תורה לתלמידיו בישיבת ‘יקירי ירושלים’ במסירות מופלאה והנהיג בני תורה רבים, ומאז פציעתו פסקה פעילותו והוא עודנו באשפוז בית בתהליכי שיקום.

“מצער מאד ואף מקומם שאנו עומדים כיום כתשעה חודשים מאז המקרה ועדיין התיק ביד המשטרה בהליכי חקירה, ולא נמצא אף קצה חוט לאותו גורם מעוול שייקח אחריות על מה שקרה, וכל זאת על אף שזה היה בכביש סואן ולמראה עיני עדי ראיה רבים. תקוותינו שהעניין יטופל ברצינות הראויה ובמהרה”.

בשיחה עם עו”ד בנימין ארביב, המתמחה בתחום נזקי הגוף והמייצג את הרב, הוא זועם על התנהלות המשטרה והרשויות בפרשה.

לדבריו, “לא יתכן שבזמן רב כל כך לא מצליחים לפענח עניין פשוט כל כך. מצטיירת כאן תמונה של כיסוי וטיוח מקרה חמור של רשלנות פושעת, ואני מתקשה להבין איך דבר כזה יכול לקרות”.

“עד למועד זה טרם עודכנו מהמשטרה על התפתחויות בחקירה שיהיה בהם בכדי להעמיד לדין ולתפוס את האחראים למעשה.

“חשוב להדגיש שלא מדובר כאן ברחוב שומם או בעיר הנידחת, אלא ברחוב מרכזי, סואן ושוקק חיים, היה מצופה שעוד הרבה לפני מועד זה נשמע כי האחראים למעשה נתפסו והעומדו לדין. אני לא רואה שוני בין תאונת ‘פגע וברח’ לתאונה מסוג זה עם תוצאות כה חמורות”.

עו”ד ארביב מציין, כי הוגשה גם תביעה נגד קרנית, הקרן מטעם המדינה לפיצוי נפגעי תאונות דרכים במקרים בהם לא ידוע מי הפוגע. לדבריו, הוא מניח שהקרן תכיר בסופו של תהליך בעובדה שמדובר בתאונת דרכים לכל דבר.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות