“חשודה במימון טרור”: תלונה נגד עמותה המקורבת למפלגת רע”מ

ארגון 'עד כאן' ופורום 'בוחרים בחיים' של המשפחות השכולות הגישו תלונה למשטרה על הארגון שמזוהה עם מפלגת רע"מ: "חשודים במימון טרור ובביצוע עבירות במסגרת החוק למניעת טרור" • היועץ המשפטי של פורום 'בוחרים בחיים': "התלונה שהגשנו חושפת מציאות קשה ביותר"
חיים טוויל
כ"ה חשון התשפ"ב / 31.10.2021 21:11

היועצים המשפטיים של ארגון ‘עד כאן’ ופורום ‘בוחרים בחיים’ של המשפחות השכולות הגישו היום (ראשון) תלונה במשטרה נגד העמותה האיסלמית למען יתומים ונזקקים ומנהליה הידועה בשם “סיוע 48”, בגין חשד לביצוע עבירות הלבנת הון, מימון טרור, ועבירות במסגרת החוק למניעת טרור.

פיקוד העורף בתרגיל גדול: אתם מוכנים לשעת חירום? כך תעשו זאת

מבהיל: 75% מהנפטרים מנגיף הקורונה עד גיל 60 לא היו מחוסנים

מעסיקים יכולים לקבל תמריץ כספי של עד 22,250 ש”ח. איך? כנסו

בתלונה, כתבו עו”ד מוריס הירש היועץ המשפטי של פורום ‘בוחרים בחיים’ ועו”ד יוסף אקרמן היועץ המשפטי של ארגון ‘עד כאן’: “ממחקר שערכו הארגונים עולה חשש ממשי, כי העמותה האיסלמית למען יתומים הידועה גם כעמותת 48, ומנהליה ובהם המנכ”ל ע’אזי עיסא ונשיא העמותה עלי כנתאני, מבצעים עבירות מתחום הלבנת הכספים וטרור”.

לדבריהם, “החשדות הן כי הלכה למעשה, העמותה משמשת בפועל כגורם חליפי לעמותה שנסגרה על ידי משרד הביטחון, בשל היותו זרוע של החמאס, ומשמשת כציר למימון טרור דרך תמיכה במשפחות מחבלים.

“מתחקיר ‘עד כאן’ ו’בוחרים בחיים’ עולה תמונה מדאיגה ולפיה מנהלי העמותה מקיימים מפגשים וקשרים כספיים עם גורמים בכירים ועם גופים רשמיים של חמאס בעזה”.

התלונה הוגשה, כאמור, בגין הקשר בין עמותה 48 לבין ארגון הטרור חמאס, בגין פגישה עם גורמי טרור, עבירה לפי סעיף 114 לחוק העונשין, ומעבר על חוק המאבק בטרור האוסר במפורש העברת סיוע כספי או רכוש לארגון טרור מוכרז ועבירות נוספות.

סא”ל (מיל’) עו”ד מוריס הירש, שמשמש בין היתר כיועץ המשפטי של ‘פורום בוחרים בחיים’ מסר: “התלונה שהגשנו חושפת מציאות קשה ביותר ובה, עמותה רשומה בישראל, מזרימה כספים לחמאס. בכירי העמותה מודים שהעמותה היא המשך ישיר של עמותה אחרת שהוצאה אל מחוץ לחוק בשל תמיכה בטרור. אותם בכירים אף מקיימים פגישות באופן תדיר עם גורמים בכירים בחמאס עזה. גורם בכיר אחר בעמותה היא אחותו של אחד המחבלים המרכזיים שהיו מעורבים בפיגוע בליל הסדר, בשנת 2002 במלון פארק בנתניה, ושבו שרצחו 29 אנשים. התלונה עוד חושפת, שבאופן מקרי, בסמוך לאחר ההוצאה אל מחוץ לחוק של הפלג הצפוני של התנועה האסלאמית, המחזור הכספי של העמותה קפצה באופן משמעותי ביותר. עסקתי ברוב חיי המקצועיים בהתמודדות עם הטרור הפלסטיני, בדגש על דרכי המימון שלו, ובמקרה זה, אין רק עשן, אלא שריפה של ממש”.

עו”ד יוסף אקרמן מנהל המחלקה המשפטית של ארגון “עד כאן” מסר בתגובה: “התלונה שהוגשה היום למשטרת ישראל משקפת את עומק המציאות ההזוייה שנחשפת במסגרת תחקיר ‘עד כאן’.

“מציאות בה יחידים או עמותות פועלים מול גורמים עויינים ברצועת עזה לא יכולה לעבור בשקט. אנו קוראים למשטרת ישראל ולכלל זרועות הביטחון לפעול לאלתר לבירור הסוגיה ולהביא לעצירת הקשרים האסורים”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות