הדיינים נסעו מאות ק”מ לבית חולים סיעודי, כדי לסדר גט לזוג עיוורים

למרות שעלו ספקות אודות כשירותו של הבעל לתת גט, הדיינים נסעו מאות קילומטרים מבית הדין אל בית החולים הסיעודי בצפון, לבירור יכולתו של הבעל לגרש את אשתו על פי ההלכה • הם ביקשו מהאשה להגיע לבית החולים באותו זמן • איך נגמר?
יוני גרין
י"ב אדר התשפ"א / 24.02.2021 13:04

שלושה דיינים נסעו מירושלים לבית חולים סיעודי בצפון הארץ, שם מאושפז עיוור שעבר אירוע מוחי קשה, ובשעת כושר קוגניטיבית הצליחו להפיק ולסדר גט מורכב וסבוך לרעייתו העיוורת.

כנסו: ההרשמה למעונות היום לשנת הלימודים תשפ”ב עוברת לאונליין

כרטיסים לרכישת מזון: מתי יחולק? מי זכאי לסיוע? כמה כסף מקבלים?

לא חייבים להיות מתנדב בארגון חירום כדי להציל חיים. גם אתה יכול

מדובר בבני זוג כבדי ראייה מירושלים, שלפני שנים הבעל לקה באירוע מוחי קשה ומצבו הקוגניטיבי והפיסי התדרדר מאוד.

מזה שש שנים הוא מאושפז בבית חולים סיעודי בצפון הארץ, והאשה ביקשה להתגרש. עקב מצבו הירוד לא היה ניתן להביאו לדיון בבית הדין.

חברי בית הדין הרבני האזורי בירושלים – הרב אוריאל לביא, הרב דוד לבנון והרב מרדכי מזרחי בר-אור – בתיאום עם האפוטרופוס של הבעל, קיבלו את המידע המעודכן אודות מצבו הרפואי והקוגניטיבי של האיש. למרות שעלו ספקות אודות כשירותו של הבעל לתת גט, הדיינים נסעו מירושלים במרחק של מאות קילומטרים מבית הדין אל בית החולים הסיעודי בצפון, לבירור יכולתו של הבעל לגרש את אשתו על פי ההלכה, וכן ביקשו מהאשה להגיע לבית החולים באותו זמן.

בביקור בבית החולים, הדיינים שוחחו עם חברי הצוות הרפואי המטפל בבעל, והתרשמו ממצבו הפיסי הקשה של הבעל ומקשיי התקשורת עמו, בנוסף לכך ששני בני הזוג עיוורים. למרות המציאות ההלכתית המורכבת והסבוכה עקב מצבו של הבעל, עלה בידי הדיינים לסדר גט כדת וכדין, ובסופו של דבר, באותו מעמד, הגט נכתב בתוך בית החולים, וניתן מידו לידי אשתו.

מנהל בתי הדין הרבניים הדיין הרב דוד מלכא בירך ושיבח את הדיינים על מסירות הנפש והמאמץ לשחרר אישה מכבלי עגינותה.

הרב מלכא אמר: “מערכת בתי הדין הרבניים תמשיך ותתמיד במאמצים בלתי נלאים כדי לשחרר כל אישה מכבלי עגינותה”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות