יוגב שוב נגד ‘העליון’: מגדל שן דיקטטורי; בנט: הם לא אויב

מנהל בתי המשפט פנה ליו"ר הכנסת והתלונן על דברי ח"כ יוגב: "התרת דמו של השופט" • אדלשטיין כעס: "לא ראוי שפקיד יתקוף אישית ח"כ" • יוגב בתגובה: " יושבים במגדל שן דיקטטורי שיצרו לעצמם" • גם בנט התערב: "בית המשפט אינו האויב"
אליעזר היון
י"ב חשון התשע"ו / 25.10.2015 20:30

ח”כ מוטי יוגב שתקף בשבוע שעבר את מערכת המשפט בשל החלטת השופט בית משפט העליון עוזי פוגלמן לעכב את הריסת בתי המחבלים וקבע כי בכך “הוא הצטרף לאוייב”, סופג ביקורת חריפה מצד מנהל בתי המשפט – ומגיב עליה, תוך החלפת מהלומות מילוליות עם השמאל הישראלי ומערכת המשפט.

אבל זה לא הכל. אל ה’חגיגה’ מצטרפים עוד פוליטיקאים, שגם להם יש מה לומר על ההתנהלות של מערכת המשפט.

במכתב ששיגר היום מנהל מערכת בתי המשפט – השופט מיכאל שפיצר ליו”ר הכנסת יולי אדלשטיין, הוא טוען כי מערכת המשפט פתוחה לביקורת גם כאשר היא מנוסחת באופן בוטה ופוגעני, אלא שח”כ יוגב הרחיק לכת: “אמירתו קיצונית ומסיתה כלפי שופט בישראל”.

לדבריו, “מדובר באמירה שבימים אלו, יש בה משום התרת דמו של השופט פוגלמן”.

במכתבו מזכיר המנהל אמירה מעוררת מחלוקת נוספת של יוגב, לפיה צריך לעלות על בית המשפט העליון בדחפור מסוג D9. “הדברים מביאים אותנו למסקנה כי קיים חשש של ממש לעידוד מצידו להרמת יד על בית המשפט ושופטיו”.

יוגב: לא מייצגים את העם

אלא שיוגב לא נבהל מהביקורת, והגיב הערב למה שהוא מכנה “זעקות הקוזאק הנגזל” של המערכת המשפטית: “באקטיביזם השיפוטי, הרשות השופטת פגעה וממשיכה לפגוע בדמוקרטיה הישראלית ובביטחון אזרחי ישראל.

“הרשות השופטת הפכה עצמה גם לרשות המבצעת וגם לזו המחוקקת”, ממשיך יוגב, “ובעצם זה שדובריה מנסים לתקוף את דבריי כ’הסתה והתרת דם’ באופן שאינו ענייני, הם מבינים שנגעתי בנקודת האמת הרגישה של מגדל השן הדיקטטורי שהם יצרו לעצמם.

“זו הגמוניה ששולטת כבר עשרות שנים באופן לא דמוקרטי, לא מייצגת באופן אמיתי את העם ולא מסתירה את דעותיה הפרטיות מאחורי פסיקות מוטות באופן חוזר ונשנה”.

חבר הכנסת מרמז על מעמדה הבכיר של הכנסת מול בית המשפט ותוהה: “איזה משמעות ישנה לנבחרי ציבור שנבחרו בבחירות דמוקרטיות, אם מערכת המשפט מנסה לקעקע את מעמדם? איזה משמעות ישנה לשרים החברים בממשלה ומנסים ליישם את מדיניותם אך ללא הועיל?”

לדבריו, “הגיע הזמן ששופטי בית המשפט העליון יבינו שהם אינם מעל מקבלי ההחלטות ונבחרי הציבור שהועמדו בבחירות דמוקרטיות פעם אחר פעם, בוודאי לא כאשר המדובר הוא בביטחון ישראל ובהצלת חיים”.

יו”ר הכנסת תוקף פקיד

גם יו”ר הכנסת, אליו הופנה מכתבו של מנהל בתי המשפט, עלה להתקפה: “תמוה בעיניי ולא ראוי שפקיד, בכיר ככל שיהיה, יפנה ליו״ר כנסת שלא באמצעות הממונים עליו, תוך מתקפה אישית כנגד חבר כנסת נבחר וייתן פומבי לדברים בטרם יזכה לתגובה כלשהי”.

לצד זאת, הוסיף אדלשטיין כי הוא “חרד מהמתקפות הבוטות נגד בתי המשפט והשופטים” וקרא “לשמור על כבודה ועצמאות המוחלטת של מערכת המשפט”.

 גם שר החינוך ויו”ר הבית היהודי נפתלי בנט התייחס הערב לביקורת החריפה שהשמיע חבר סיעתו יוגב נגד בית המשפט העליון.

״בתקופה האחרונה מתחדדת ביקורת של חלקים בעם וגם של פוליטיקאים מהמחנה שלי על בית המשפט העליון”, אמר בנט. ”ביקורת היא דבר לגיטימי, וגם לי יש לא מעט ביקורת על מערכת המשפט, אבל אסור שמתוכנו יהיה מי שישפוך את התינוק עם המים.

“בית המשפט אינו אויב העם”, הדגיש שר החינוך. ”גם אם יש לנו מחלוקת קשה על זהות המדינה כולנו בצד אחד, באותו צד”.

הדפס כתבה

3 תגובות

הוסף תגובה חדשה
    תפקיד מנהל בתי המשפט מיותר ונבזי
    26/10/2015 11:18
    תומס
  1. מנהלי בתי המשפט מיום הקמת הנציבות לתלונות על שופטים משמשים כלי בידי השופטים, לחיסול ממוקד כנגד מי שקם והזהיר כנגד פעילותם. מדובר בתפקיד מיותר, נבזי, ופסול. עם הקמת מוסד הנתל”ש אין לתפקיד מנהל בתי המשפט כל נחיצות וצורך. אפשר שניהול בתי המשפט יעשה על ידי מנהל מקצועי בעל ניסיון בניהול שיבחר במכרז בהתאם לקריטריונים ניהוליים. אין כל צורך בשופט לשעבר. אין כל צורך באדם מתוך מערכת השפיטה. כיום, מנהל בתי המשפט מתמנה לתפקידו על פי רצון בעלי השליטה בבתי המשפט ובהיותו שופט מחוזי. אלו כישורים יש לשופט מחוזי בניהול ? אפס. ולמרות זאת , הוא אמור לנהל מערכת לוגיסטית ומורכבת גדולה. בפועל מנהל בתי המשפט לא מנהל כלום, חוץ מהגנה וביטחון על שופטים, בכל מחיר. ניהול בתי המשפט בפועל נעשה על ידי פקידים מקצועיים אחרים. התכונה היחידה כיום שעל מנהל בתי המשפט להצטייד בה היא נאמנות מוחלטת לנשיא בית המשפט העליון ופועל יוצא, להגן בכל מחיר על שופט.
    מאז כהונתו של אהרון ברק כשופט בבית המשפט העליון, הרשות השופטת גילמה בכל מאפייניה , ארגון פשע. כיום מנהלי בתי המשפט הם חיילים בכירים בשירות ארגון פשע. עורכי דין מפחדים, משתחווים, מתרפסים לשופטים כאילו הם אלוהים והחלטותיהם תורת אמת.
    מה כן עשו מנהלי בתי המשפט ? השתיקו , טייחו , בלמו , והעמידו לדין את עורכי הדין הללו בלשכה במסווה לפגיעה בכבוד המקצוע ופגיעה בכבוד בית המשפט . מה קרה לאותם עורכי דין ? הוצאו מהלשכה ועיסוקם כעורכי דין נגדע.
    עורך דין שיטיח ביקורת לגיטימית על התנהלות שופטים תופסק עבודתו לאלתר. כל האמצעים כשרים בידי מנהל בתי המשפט להוציאו מהלשכה ולהכשיל עבודתו. בעניין זה עיקרון היסוד “חופש העיסוק” לא קיים.
    כל השופטים יעשו יד אחת לפגוע בפעילותו המקצועית של עורך הדין. כל השופטים מצווים לפגוע בעורך הדין. זהו קוד ברזל שאסור להפר אותו. שופט שיפר את הקוד ימצא עצמו מהר מאוד מחוץ למערכת השפיטה. כלשון העם “יעשו לו את המוות”. ההוראה לשופטים לפגוע בעורך הדין באה ישירות ממנהל בתי המשפט לשופט הדן בתיק. בתקופת נשיאותה של דורית בייניש, ההוראות לפגוע בעורכי דין המבקרים את השופטים אף יצאו ישירות ממנה לשופטים.
    הטחת עלבונות , קללות , נאצות , עלילות שווא כלפי נבחרי ציבור , חברי כנסת , שרים , ראש ממשלה הם לגיטימיים בעיני שופטים, ראו פסיקה רחבה בעניין. לעומת זאת, האם זה ראוי ונכון להעניק לשופט חסינות והגנה מוחלטת מביקורת ?
    רוב הציבור תמים לגבי טוהר המידות של שופטי ישראל . התפיסה הרווחת בציבור היא שקיים איסור לבקר ולהעיר לשופט במהלך דיון , בתלונה , בפרסום , תהא ככל האפשר שלילית , פלילית ושזכות הציבור בה לדעת , במסגרת חופש הביטוי הלגיטימי , ואמת דיברתי. ככל שמדובר בביקורת כלפי שופטים, עקרונות היסוד “חופש הביטוי” ו- “אמת דיברתי” אינו קיים .
    אנו לא שומעים על פעילות פסולה ומעשים פליליים של שופטים לא משום שהם לא מתחרשים במציאות, אלא משום שהם מטויחים ומוסתרים מעיני הציבור. למערכת השפיטה כיום, יש השפעה קריטית ומוחלטת על אמצעי התקשורת לסוגיהם. אינטרנט , עיתונות כתובה , טלוויזיה ורדיו.
    לאמיתו של דבר מרבית השופטים, בעיקר בערכאות הנמוכות , לא ראויים לשיפוט. למעלה מ-80% מהשופטים נתמנו על בסיס “חבר מביא חבר” ובדרכים עקיפות כגון מילוי תפקיד בפרקליטות, ראש לשכה תביעות , מחלקה לניהול תיקים , רשם וכיוצ”ב . בפועל אין לאף אחד מהם כל ניסיון מקצועי אמיתי כעורך דין.
    שופט כיום משתכר כ-50,000 ₪ ברוטו לא כולל הטבות בשווי של כ-80,000 ₪ , ותפוקתו היא הנמוכה ביותר בקרב עובדי המגזר הציבורי. שופט עובד כ-150 ימים בשנה מכך יש להפחית ימי הבראה, ימי שבתון, ימי חופשה , ימי מחלה, ימי השתלמות, וזאת בהנחה שהוא בריא ומדווח אמת.

  2. צביעות
    26/10/2015 13:58
    תומס
  3. הפוסל, במומו פוסל. טיפש לפני אתה מקליד תחשוב. בכל פעם שעולה ביקורת כלפי שופטים אתם שולפים את הסיסמאות הנבובות שלכם, “פגיעה בדמוקרטיה” “אנרכיה” , “הסתה” . תסתכלו היטב בליבכם, אין לכם אלוהים ולא חיים. הכל אצלכם חד מימדי. שופטים שמחבקים עוכרי ישראל , אוייבי ישראל, בשם “חופש הביטוי” , “הזכות להתאגד” “הזכות להיבחר” , “חופש העיסוק” , “כבוד האדם” , הם המסיתים והמלבים אש ומשרתים ככלי בידי שונאינו. מאז אהרון ברק ועד ימינו, השופטים הולכים מדחי לדחי ומשרתים את אוייבנו, בשם עקרונות אוניברסליים שאינם מציאותיים לימינו.

  4. יוגב ישר כוח
    26/10/2015 16:31
    משתמש אנונימי (לא מזוהה)
  5. הילד שצועק “המלך ערום”