הגר”מ שטרנבוך: על כל בן תורה להיות גאה שהוא לומד מוסר נפש

הגר"מ שטרנבוך נשא את המשא המרכזי במעמד שמחת 'סיום מאות ש"ס בבלי וירושלמי': "הצרה הגדולה שחסר 'גאווה דקדושה'. צריך להיות ויגבה ליבו בדרכי ה', כל בן תורה להיות גאה" • "בזכות התורה של עם ישראל שלומדים בקדושה למטה, הקב"ה שופך שפע של רחמים עלינו"
יוסף גרינבוים
י' כסלו התשפ"ד / 23.11.2023 01:08

אלפי תלמידי ישיבת מיר, יחד עם מאות משתתפי ה’ירחי כלה’ השנתית של ישיבת מיר, חגגו בהיכל בית המדרש ה’מרכזי’ של הישיבה, את שמחת ‘סיום מאות ש”ס בבלי וירושלמי’.

את המעמד פיארו בנוכחותם הגר”מ שטרנבוך, שנשא את המשא המרכזי, הגאון הצדיק רבי שמעון גלאי, ראש הישיבה וחבר מועצת גדולי התורה הגאון  רבי אליעזר יהודה פינקל, משגיח הישיבה הגאון הצדיק רבי בנימין פינקל, ורבני ישיבת מיר ומוסדותיה.

המעמד נפתח עם קריאת פרקי תהלים פסוק בפסוק על ידי הגה”צ רבי שמעון גלאי, שקרא פרקי תהלים בקול בכי להצלת היישוב היהודי בארץ הקודש ולהחזרת החטופים.

עם סיום פרקי התהלים, נעמדו האלפים על רגליהם עם כניסתו של הגר”מ שטרנבוך להיכל הישיבה.

בדבריו עורר להחזיר עטרה ליושנה שכל אחד יידע ש”ס: “המעמד הזה של סיום הש”ס הוא ‘התראה’ לכל אחד שחובתו ללמוד את כל הש”ס. לצערנו, יש כאלו שחושבים שמספיק ללמוד שלושה או ארבעה דפים בזמן, וכשאומרים כמה סברות בלימוד הם מרגישים עצמם כמו ‘תלמידי חכמים’. אבל זהו טעות גדולה, כי יחד עם לימוד העיון יש חובת לימוד בקיאות”.

הגר”מ הביא קבלות שונות ששמע וראה בעיניו אצל רבותיו הגאון רבי אלחנן וסרמן הי”ד, הגרי”ז מבריסק, הגאון מטשעבין והגאון רבי אהרן קוטלר זצ”ל, והוסיף: “ברוך ה’ כאן בישיבת מיר, יש כוללים ללימוד כל הש”ס כולו ודבר זה חשוב מאוד”.

במרכז דבריו התייחס למעמדם של בני הישיבות בארץ בזמן המלחמה, ועורר כי בני הישיבות צריכים לבוא עם ‘ויגבה ליבו בדרכי ה’ ולא להרגיש ‘נחותי דרגה’ על שאינם משרתים בצבא:

“הצרה הגדולה שחסר ‘גאווה דקדושה’. צריך להיות ויגבה ליבו בדרכי ה’, כל בן תורה להיות גאה שהוא בן תורה ושהוא מובחר שהקב”ה נהנה ממנו ממה שהוא מוסר נפשו [לתורה] ומוסיף כח וגבורה לבורא ית”ש, ולידע שבזכות התורה של עם ישראל שלומדים בקדושה למטה, הקב”ה שופך שפע של רחמים עלינו”.

את דבריו סיים עם התבטאות מפליאה על התקופה הנוכחית: “אנחנו כבר עומדים סמוך ממש למשיח, ‘הנה זה עומד אחר כתלינו’, משיח עומד כבר אחר כתלינו, משגיח מן החלונות מציץ מן החרכים ומחכה מתי יוכל לבוא”.

עם סיום משאו המרכזי, פצחו המוני המשתתפים בהיכל הישיבה בשירת ‘כי אורך ימים’ ולאחר מכן החל משאו של הגאון הצדיק רבי שמעון גלאי שעורר את הציבור לחיזוק בתורה ובתפילה.

צילומים: שמוליק דריי וקובי הר צבי
הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות