ארגוני שילוב חרדים רותחים: למה קרן קמ”ח מקבלת פטור ממכרז?

קרן קמ"ח תקבל מהמדינה פרויקט לשילוב חרדים בהייטק - בהיקף של 120 מיליון שקל ללא מכרז • בכיר בארגון מתחרה ל'כלכליסט': הכישלון המוחץ של שילוב חרדים בתעשייה עד היום מלמד שלא נכון להשתמש בשירותי ארגון כמו קרן קמ"ח
חרדים 10
י"ד תמוז התשפ"ג / 03.07.2023 12:44

המדינה מתכוונת להתקשר בפרויקט בהיקף של 120 מיליון שקל ללא מכרז עם קרן קמ”ח החרדית, לליווי גברים חרדים בלימודי טכנאות והנדסאות בתחום ההייטק.

אלא שלפי דיווח של שחר אילן ב’כלכליסט’, מתן הפטור ממכרז מעורר ביקורת קשה בקרב ארגונים לשילוב החרדים בתעסוקה – והערכה היא שמספר גופים יגישו התנגדויות.

הפטור ממכרז טעון אישור נוסף בוועדת המכרזים של משרד העבודה ואחר כך בוועדת המכרזים של החשב הכללי.

ב’כלכליסט’ דווח, כי שילוב הגברים החרדים בהייטק הוא כישלון מוחץ.

על פי רשות החדשנות, הגברים החרדים מהווים 1.4% מהגברים המועסקים בהייטק ואילו הנשים החרדיות 6% מהנשים בהייטק. הנשים החרדיות שמשתלבות בהייטק עושות זאת ברובן באמצעות לימודי הנדסאות בסמינרים ועל רקע זה גברה המגמה לנסות מסלול דומה לגברים.

בשבוע שעבר פרסם משרד העבודה הודעה על כוונת מנהלת מה”ט (המכון החרדי להכשרה בטכנולוגיה ומדע, הגוף הממשלתי המפעיל את המכללות לטכנאים והנדסאים) להתקשר עם קרן קמ”ח (-קידום מקצועי חרדי) בתוכנית לשילוב ליווי והשמה של גברים חרדים בלימודי הייטק.

הכוונה היא שקרן קמ”ח תספק מעטפת לתוכנית הלימודים, החל מהגדלת מספר הפונים והכוונתם, הענקת מלגות קיום, ליווי למניעת נשירה וסיוע בהשמה.

מדובר במיזם בהיקף של 120 מיליון שקלים ש־60 מיליון מהם תגייס המדינה ו־60 מיליון תעמיד קרן סטף וורטהיימר לרשות קרן קמ”ח.

אורך המיזם שבע שנים, כלומר מדובר ב־17 מיליון שקל לשנה בממוצע.

הפטור ממכרז מוסבר בכך ש”לעמותה ניסיון ייחודי ורב שנים בתחום שילוב גברים חרדים בתעסוקה” וכמובן ביכולת לגייס את סכום המימון התואם בגובה של 60 מיליון שקל.

אלא שלפי ‘כלכליסט’, הכוונה להענקת הפטור ממכרז מעוררת התנגדות גדולה בקרב הארגונים האחרים העוסקים בהשמה ושילוב של חרדים בעבודה.

בכיר באחד מהם הגדיר את המהלך “שערורייה”. לדבריו, הכישלון עד כה בהשמת גברים חרדים בהייטק מלמד שלא נכון להשתמש בשירותי ארגון ותיק בשטח כמו קמ”ח.

ממשרד העבודה נמסר ל’כלכליסט’: “המשרד גיבש מיזם משותף למעטפת לתמיכה בהנדסאים חרדים, שיופעל בכפוף לאישור החשב הכללי. יעדי המיזם הינם הכשרת אלפי גברים חרדים לתעסוקה איכותית וקיים צפי השמה גבוה לבוגרי המסלול”.

עו”ד אברהם יוסטמן מקרן קמ”ח אמר בתגובה: “לקרן ניסיון רב בשילוב חרדים בתעסוקה ולדעתי המדינה מרוצה משיתופי הפעולה עד כה והשתכנעה מהיכולת הפיננסית. אנחנו חושבים שבתחום ההנדסאים והטכנאים יש פוטנציאל לא ממומש”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות