ביהמ”ש חייב אישה לשוב ולהתגורר עד 10 ק”מ מבית הספר – וזו הסיבה

האב, המתנייד בתחבורה ציבורית, טען כי מעבר האישה לדרום מתקשה עליו לקיים את הסדרי השהייה עם ילדיו • הפתרון: השבת הילדים למסגרות הלימודים במושב בו גרו - ומעבר ההורים למגורים עד 10 ק"מ מהמושב עצמו
יוני גרין
ג' כסלו התשפ"ג / 27.11.2022 12:11

עד כמה רחוק יכולה אישה להתגורר מבעלה בנפרד, כאשר לבני הזוג יש שני ילדים קטנים? בסוגיה זו פסק לאחרונה בית המשפט לענייני משפחה בראשון לציון, שדן בתביעה שהגיש הבעל נגד האישה, באמצעות עוה”ד אביחי בן דוד וארתור שימונוב.

על פי התביעה, בני הזוג התגוררו עד מועד פרידתם בדירה שכורה במושב בשפלה. כשנישואיהם עלו על שרטון, עזב הגבר את הדירה במושב, ולאחר שהתגורר במשך חמישה חודשים במשאית, שכר דירה ביישוב אחר, במרחק של כ-17 ק”מ מהמושב.

כמה חודשים לאחר מכן, גם האישה עזבה את הדירה במושב, ועברה להתגורר עם הילדים סמוך לבית הוריה בדרום הארץ, במרחק של כ-38 ק”מ מהדירה במושב.

בני הזוג הגיעו לכלל הסכמות, שהסדירו את זמני השהות של הילדים אצל האב. על פי ההסכמות, שקיבלו תוקף של פסק דין, הילדים ישהו במחיצת האב פעמיים בשבוע החל מהשעה 16:00, ואילו בכל שבת שנייה הם ישהו עימו בין השעות 16:00-10:00.

עוד נקבע, כי בתוך 90 יום יורחבו זמני השהות, כך שיכללו לינה אצל האב שני לילות בשבוע, וכמו כן שהייה אצל האב כל סוף שבוע שני, מיום שישי ועד מוצאי שבת.

בתביעה שהגיש האב, באמצעות עורכי הדין בן דוד ושימונוב, הוא טען כי מעבר האישה לעיר דרומית מרוחקת נעשה ללא הסכמתו ומאחורי גבו, וכי היא עקרה את הילדים מסביבתם הטבעית וממרכז חייהם.

עוד טען האב, כי בצעדה זה, מונעת ממנו האישה לקיים את הסדרי השהות, שכן הוא מתנייד בתחבורה ציבורית שאינה פועלת בשבת, ואילו בימי חול הוא מתקשה להביא את הילדים למסגרות החינוך בשל המרחק הרב בין היישובים.

האב הוסיף וטען בתביעה, כי לא אחת, כשהוא כבר עושה את הדרך הארוכה כדי לשהות במחיצת ילדיו, אימם לא מעדכנת אותם בדבר בואו, והוא מוצא אותם ישנים.

שלוש פעמים, לטענתו, הוא לקח רק ילד אחד, וזאת מאחר שהם אינם מעוניינים לבוא עימו. “יחסם אליו שובר אותו נפשית”, נאמר בתביעה.

האישה טענה מנגד, כי האב לא מקיים את הסדרי השהות בתירוצים שונים. עוד היא טענה, כי נאלצה לעבור לדרום, כדי לגור בסמיכות להוריה, מאחר שאין לה כל עזרה אחרת עם הילדים. כמו כן לטענתה, היא התקשתה למצוא עבודה בקרבת המושב, מה גם שאין לה רכב ואין ביכולתה לרכוש כזה.

סגנית נשיאת בית המשפט לענייני משפחה בראשון לציון, השופטת חגית מטלין, שדנה בתביעה, פסקה לאחרונה, כי על שני ההורים לעבור להתגורר ברדיוס של עד 10 ק”מ מהמושב בו התגוררו בטרם פרידתם.

עוד קבעה השופטת, כי הילדים ישובו להתחנך במסגרות החינוך בהם התחנכו בטרם עזיבת הוריהם את המושב. “על ההורים שניהם לגור בקרבת מקום יחסית זה לזו ולמוסדות החינוך”, קבעה השופטת.

פסק הדין הותר לפרסום בכפוף לשמירה על פרטיות הצדדים.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות