פאי רועים משגע לארוחת חג: שכבות של תבשיל בשר עם פירה

חשבתם כבר מה אתם מכינים לקראת ארוחות החג? • על מנת להקל עליכם - BEKO, מותג מכשירי החשמל לבית, מגיש מתכון של פאי רועים שישדרג לכם כל ארוחת חג ויפתיע את האורחים
יעל חן
כ"ג אלול התשפ"א / 31.08.2021 13:55

מצרכים:

לחלק הבשרי –

1 ק”ג בשר בקר/ סטייק

30 מ”ל שמן זית

50 גר’ כרישה

1 בצל סגול חתוך לקוביות

2 גזרים חתוכים לקוביות

2 שיני שום קצוצות

2 מקלות סלרי קצוצים

15 גר’ עגבניות מרוסקות

6 עגבניות מיובשות, קצוצות

500 מ”ל ציר (בקר או עוף)

4 ענפי תימין

3 עלי דפנה

לציפוי –

מלח, פלפל ועשבי תיבול ציפוי

3 תפוחי אדמה גדולים, מקולפים וחתוכים לקוביות

חצי ראש כרובית קטנה

חצי סלרי בינוני

300 מ”ל חלב שקדים מן הצומח

15 מ”ל שמן זית

קורט מלח

 אופן ההכנה:

• מטגנים את הבשר הטחון במחבת נון-סטיק למשך 5 דקות עד להשחמה ומנמיכים את האש.

• במחבת נוספת, מחממים כף שמן זית

• מוספים את הבצל, גזר, סלרי וכרישה ומטגנים על חום בינוני/נמוך עד לריכוך, בערך 4 דקות

• מעבירים את הבשר למחבת הירקות

• מוסיפים שום, עגבניות מרוסקות, עגבניות מיובשות ועשבי תיבול. מטגנים עוד 3 דקות

• מוסיפים את הציר ומבשלים על חום בינוני, ללא מכסה, למשך 25 דקות

• שמים את תפוחי האדמה, הכרובית והסלרי בסיר. מבשלים על חום בינוני למשך 10-12 דקות

• מסננים ושמים את הירקות המבושלים במעבד מזון; מעבדים עד למחית חלקה

• שופכים את הבשר לכלי קדירה, מיישרים ומוזגים מעל את הפירה

• מברישים עם מעט שמן זית ואופים בתנור על חום 180 מעלות כ- 25 דקות

– –

המתכון באדיבות beko – מותג מכשירי החשמל לבית

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות