חגיגה של טעם על שולחן החג: פטה כבדי עוף ביין ואגוזים

שלמה בן חיים
21 באפריל 2024    אין תגובות

מצרכים:

3 בצלים קצוצים
3 כפות שמן
300 גרם כבדי עוף
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפות יין פורט (או יין אדום עם כפית סוכר)
100 גרם (1 כוס) אגוזים ועוד כמה לקישוט

אופן ההכנה:

• מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצלים כ-5 דקות להזהבה. מוסיפים כבדי עוף ומטגנים 3-2 דקות מכל צד עד שהם מוכנים.

• מתבלים במלח, פלפל מוסיפים פורט ומורידים מהכיריים.

• מעבירים למעבד מזון (אפשר גם כשהכבדים עדיין חמים) וטוחנים יחד עם אגוזים למרקם חלק או גס לפי הטעם. מעבירים לכלי הגשה (אם לא רוצים להגיש ישר מהכלי, מרפדים קודם בניילון נצמד שיקל על החילוץ).

• מצננים 4 שעות לפחות במקרר ומקשטים באגוזים שלמים לפני ההגשה. שומרים בקירור, מכוסה בניילון נצמד, עד 3 ימים.

חשדות נוספות
מחרדים 10

בן גביר ומפכ"ל המשטרה בהערכת מצב ברחבת הכותל: "אפס סובלנות לטרור ולהסתה"

תא"ל במיל' ארז וינר: ברור לי שניסו לסכל אותי, עצוב לי שהצליחו

צה"ל תקף את בית החולים הטורקי בעזה - ששימש כמפקדת טרור • צפו

אראל סג"ל על נשיא העליון לשעבר אהרון ברק: "מופרע ומסוכן"

אישום נגד מחבל בן 26 מג'נין שתקף באכזריות תושב גן נר עם כלי גינון

בן גביר ומפכ"ל המשטרה בהערכת מצב ברחבת הכותל: "אפס סובלנות לטרור ולהסתה"

תא"ל במיל' ארז וינר: ברור לי שניסו לסכל אותי, עצוב לי שהצליחו

צה"ל תקף את בית החולים הטורקי בעזה - ששימש כמפקדת טרור • צפו

אראל סג"ל על נשיא העליון לשעבר אהרון ברק: "מופרע ומסוכן"

אישום נגד מחבל בן 26 מג'נין שתקף באכזריות תושב גן נר עם כלי גינון

תעשו פרצוף מופתע: בג"ץ הקפיא הדחת ראש השב"כ עד לדיון בעתירה