לימי החורף: מתכון מפנק למרק בצל בתוך כיכר לחם עם גבינה מותכת
מרכיבים למרק:
4-5 בצלים לבנים, חתוכים לרצועות דקות
25 גרם חמאה
1 כף שמן זית
2 כפות סויה מאסטר שף
1 כפית סוכר
2-3 כפות קמח מקצועי מאסטר שף
1 ליטר ציר או מים רותחים
1/4 כוס יין לבן (אופציונלי)
להגשה:
2 כיכרות לחם כפרי עגול
1 חבילת גבינת צ’דר פרוסה או גל גבינה צהובה אחרת שאוהבים
1/2 כוס גבינת פרמזן, מגורדת
עלי טימין
צילום: שני הלוי
אופן הכנה:
• מחממים את התנור ל-180 מעלות.
• ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את השמן, הבצל, הסויה והסוכר. מערבבים, מכסים ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך כ-20 דקות.
• מוסיפים את הקמח וממשיכים לבשל תוך ערבוב קבוע כ-3 דקות נוספות עד שהבצל משחים.
• מוסיפים את הציר או המים והיין הלבן, מערבבים, מכסים ומבשלים ללא מכסה במשך 40 דקות. כמות הנוזלים אמורה להצטמצם. טועמים ומתקנים את התיבול.
• חותכים את הרבע העליון של כל כיכר לחם ובעזרת כף מרוקנים את הפנים שיישאר רק קרום חיצוני בצורת קערה. מרפדים את פנים הלחם בכמה פרוסות גבינה ומכניסים לתנור ל-10 דקות.
• יוצקים את המרק לתוך קערות הלחם, מפזרים מעל את הפרמזן ומקשטים עם עלי הטימין.
-
אחלה מרק.. עושה אותו בקבוע, אבל מחליפה את הפרמז’ן בגרנה פדנו. מקפיץ את הטעמים למקום אחר לחלוטין.