מתכננים ארוחת ערב חמה? מתכון למקלובה: אורז ועוף בסגנון אסייתי

מותג 'מאסטר שף' מציע מתכון עשיר ומיוחד למקלובה של אורז ועוף עם טוויסט אסיאתי • אם אתם מתכננים לארח ובא לכם להרשים את האורחים במנה מיוחדת במינה וטעימה - המתכון הזה בשבילכם
יעל חן
ח' טבת התשע"ט / 16.12.2018 14:10

מצרכים:

2.5 כוסות אורז בסמטי מאסטר שף

1 כפית מלח

3 כפות שמן זית

1 בצל, חתוך לקוביות

2-3 שיני שום

1/2 ס”מ ג’ינג’ר טרי, מגורד דק

1 גזר, חתוך לרצועות דקות (ג’וליינים)

3 ענפי בצל ירוק, חתוכים לטבעות דקות

3-4 נתחי פרגית, חתוכים לקוביות בגודל 3 ס”מ

2 כפות סויה מאסטר שף

3 כפות רוטב צ’ילי מתוק מאסטר שף

3 כפות טריאקי מאסטר שף

2 כפות שמן

2 תפוחי אדמה, קלופים

1/2 כוס מים רותחים

לקישוט:

כוסברה קצוצה

מקלובה

צילום: שני הלוי

אופן הכנה:

• ממלאים סיר גדול עם מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האורז ומבשלים חצי בישול כ-7 דקות. מסננים, מוסיפים את המלח, מערבבים ומשאירים בצד.

• מחממים את השמן בסיר כבד ומטגנים את הבצל, הג’ינג’ר והשום עד להזהבה, במשך כ-6-7 דקות. מוסיפים את הגזר, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 3 דקות.

• מוסיפים את נתחי העוף, מערבבים ומטגנים עד שהעוף מחליף את הצבע.

• מוסיפים את התבלינים והרטבים ומערבבים.

• מוסיפים את האורז והבצל הירוק ומערבבים עד שכל הטעמים מתאחדים. מוציאים החוצה לקערה גדולה.

• פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.

• מחממים את השמן בסיר כבד ברוחב 24 ומכסים את תחתית הסיר בפרוסות תפוחי אדמה. מטגנים 3-4 דקות עד שהן מתחילות להזהיב.

• מעבירים את כל האורז והעוף לסיר, מהדקים, בעזרת כף עץ מייצרים 4-5 חורים עמוקים וממלאים אותם במים.

• מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-45 דקות. מכבים את האש ומשאירים לנוח ל-10 דקות.

• לוקחים מגש עגול או צלחת גדולה, מניחים על הסיר והופכים מהר כך שהאורז ייצא בצורה מושלמת של עוגה.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
    מקלובה זה מתקון ערפי לא אסייאתי
    18/12/2018 15:07
    מערוף אבו סלאמה
  1. תתקנו מיד את הכתפה. תודה.