מגזין ‘טועמיה’ מגיש: מתכון למוקפץ חצילים, קשיו ופרגיות ברוטב

רוצים ארוחה מושלמת? שף מאיר בראל מציג מתכון למוקפץ חצילים, קשיו ופרגיות ברוטב - שקל להכין ומהר
שף מאיר בראל
ו' אדר ב' התשפ"ב / 09.03.2022 12:32

כמות: 6 מנות I זמן: חצי שעה I קושי: קל I כשרות: בשרי

המצרכים:

600 גרם פרגיות חתוכות לרצועות קצרות

2 חצילים מאיכות גבוהה ללא גרעינים

שמן עמוק לטיגון החצילים

כוס קשיו לא קלוי

4 בצלים ירוקים חתוכים גס

לרוטב הוי סטיר:

3 כפית סויה איכותית

1 כפית חומץ אורז או חומץ תפוחים

2 כפות אבקת מרק פטריות איכותית

מומלץ: כף אבקת פטריות שיטאקי (קונים פטריות מיובשות וטוחנים לאבקה)

כפית רסק עגבניות

2 כפות סוכר חום

קורט מלח

כף גדושה קורנפלור

4 כפות מים קרים

אופן ההכנה:

1. פורסים את החצילים לרצועות עבות וקצרות. מטגנים את פרוסות החצילים בשמן עמוק חם עד הזהבה.

2. את כל חומרי הרוטב מערבבים בקערה ומעבירים לסיר.

3. מרתיחים ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה עד הסמכה. טועמים ומשפרים תיבול.

4. לתוך ווק יוצקים מעט שמן זית, מכניסים את רצועות הפרגית ומקפיצים על אש גבוהה במשך 10 דקות.

5. מוסיפים את הקשיו ואת הבצל ירוק הגס ומקפיצים יחד עם העוף ללא נוזלים כ-2 דקות.

6. יוצקים 5 כפות מהרוטב הוי סטיר שהכנו ומקפיצים עוד כדקה.

7. מוסיפים את החצילים ומעליהם יוצקים עוד 2 כפות רוטב ומקפיצים עוד שתי דקות עד לספיגת הנוזלים.

8. מעבירים לקערה לצד אורז יסמין איכותי ומקשטים בבצל ירוק.

לפרטים והרשמה למגזין טועמיה – לחצו כאן 

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות