מגזין ‘טועמיה’ מגיש: לחם כפרי בסיסי של השפית אודיה אלקובי

רוצים להכין לחם כפרי שימלא לכם את הבית בניחוחות משכרים ויפתיע את האורחים? קבלו את המתכון של אודיה אלקובי • זה קל ולא לוקח הרבה זמן
אודיה אלקובי, שף קונדיטור
ד' אדר ב' התשפ"ב / 07.03.2022 12:25

כמות: 2 כיכרות I זמן: שעה ורבע I קושי: קל I כשרות: פרווה

מצרכים:

300 גרם קמח שיפון

700 גרם קמח לחם

20 גרם שמרים טריים

700 גרם מים

10 גרם מלח

אופציה – עד 200 גרם תוספות, כגון: גרעיני חמניה, דלעת, אגוזי

אופן ההכנה:

• מחממים תנור ל 230 מעלות

• בקערת המיקסר מערבבים את הקמחים שמרים טריים ומים

•  לשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק גמיש דביק ומעט נוזלי

• אם בחרתם להוסיף את האגוזים והגרעינים זה הזמן, מכניסים למיקסר ביחד עם העיסה למשך דקה נוספת

• מחלקים את הבצק ומניחים בתבנית לחם משומנת, להתפחה של שעה לפחות

•  לאחר ההתפחה מברישים בביצה ומכניסים לאפייה

• בסוג לחם הזה אופים עם לחות (שמים קערת מים בתחתית התנור) ל-20 דקות, מוציאים את קערת המים וממשיכים לאפות למשך 15 דקות

• לאחר מכן מוצאים את הלחם מהתבנית ואופים ללא תבנית למשך 10 דקות

• זמן אפייה כולל 45 דקות

• מצננים לפחות שעה לפני הפריסה.

 

להרשמה למגזין ‘טועמיה’ – לחצו פה

 

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות