מגזין ‘טועמיה’ מגיש: לחם כפרי בסיסי של השפית אודיה אלקובי
כמות: 2 כיכרות I זמן: שעה ורבע I קושי: קל I כשרות: פרווה
מצרכים:
300 גרם קמח שיפון
700 גרם קמח לחם
20 גרם שמרים טריים
700 גרם מים
10 גרם מלח
אופציה – עד 200 גרם תוספות, כגון: גרעיני חמניה, דלעת, אגוזי
אופן ההכנה:
• מחממים תנור ל 230 מעלות
• בקערת המיקסר מערבבים את הקמחים שמרים טריים ומים
• לשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק גמיש דביק ומעט נוזלי
• אם בחרתם להוסיף את האגוזים והגרעינים זה הזמן, מכניסים למיקסר ביחד עם העיסה למשך דקה נוספת
• מחלקים את הבצק ומניחים בתבנית לחם משומנת, להתפחה של שעה לפחות
• לאחר ההתפחה מברישים בביצה ומכניסים לאפייה
• בסוג לחם הזה אופים עם לחות (שמים קערת מים בתחתית התנור) ל-20 דקות, מוציאים את קערת המים וממשיכים לאפות למשך 15 דקות
• לאחר מכן מוצאים את הלחם מהתבנית ואופים ללא תבנית למשך 10 דקות
• זמן אפייה כולל 45 דקות
• מצננים לפחות שעה לפני הפריסה.
להרשמה למגזין ‘טועמיה’ – לחצו פה
תגובות
אין תגובות