שוטרת זייפה צוואה של קשישה, גנבה ירושה – וזה העונש שקיבלה

השוטרת מירה כרסנטי ניצלה את גישתה למערכת המחשוב של המשטרה כדי לאתר פרטים של אישה ערירית שנפטרה • יחד עם אחיה היא זייפה את צוואתה - והשניים הצליחו לזכות ברכוש של המנוחה ובדירתה • האח עזב את ישראל לאחר הרשעתו
חיים טוויל
ט"ו אדר א' התשפ"ב / 15.02.2022 22:12

השופט זאיד פלאח מבית משפט השלום בחיפה גזר היום (שלישי) על השוטרת מירה כרסנטי שנתיים וחצי שנות מאסר, מאסר על תנאי, קנס ופיצויים למתלוננים –  זאת לאחר שהורשעה, בין היתר, בביצוע עבירות זיוף ומרמה כלפי קשישה ערירית.

נתון דרמטי: יכול להיות שאתה מפסיד מאות אלפי ש”ח ששייכים לך

למעשנים בלבד: ככה תוכלו לחסוך למעלה מ-8.500 שקלים בשנה

על פי הכרעת הדין, הנאשמת שעבדה בתביעות התעבורה המשטרתית בחיפה, ניצלה את גישתה למערכת המחשוב של המשטרה, איתרה פרטים של אישה שנפטרה, בדקה שאין לה קרובי משפחה מדרגה ראשונה, שעשויים לתבוע את ירושתה – ופעלה יחד עם אחיה לזיוף צוואה וקבלה במרמה של כספי הקשישה ודירתה.

בנוסף, לעונש המאסר בפועל נגזר עליה גם מאסר על תנאי, קנס בסך 20 אלף שקל ותשלום פיצויים כולל של 30 אלף שקל.

אחיה, ד”ר דניאל כרסנטי, הורשע גם כן באותן העבירות, אך עזב את ישראל לאחר הרשעתו.

השופט, ד”ר זאיד פלאח, קבע בהכרעת הדין כי כרסנטי  הגישה לרשם לענייני ירושה בחיפה בקשה לצו קיום צוואה – שכאמור, זייפה יחד עם אחיה – לפיה המנוחה מודיעה על רצונה להוריש לנאשמים את כל רכושה, הכולל דירת מגורים, תכולתה, וכל הכספים המצויים בחשבונות הבנק שלה, בביטוחי מנהלים, קופות גמל, ביטוחי חיים, קרנות השתלמות וקרנות פנסיה.

כרסנטי  הציגה מצג כוזב, כי המנוחה הייתה חברה טובה של אמה ז”ל, וכי הנאשמים טיפלו במנוחה לאורך השנים, ועל כן מעוניינת המנוחה להוריש להם את רכושה.

בעקבות צו קיום הצוואה, העבירו הנאשמים את דירת המנוחה על שמם בטאבו, וכן פנו לבנק בו נוהל חשבונה של המנוחה וביקשו כי הכספים המופקדים בחשבון יועברו לרשותם.

במקרה אחר, עשתה השוטרת שימוש פרטי במערכת המחשוב המשטרתית על מנת לאתר בעלים של הרכב שטענה כי פגע ברכבה הפרטי ובשיחה עם קרוב משפחתו הזדהתה כתובעת בתביעות תעבורה.

עוד עולה מהכרעת הדין, כי הנאשם סייע לנאשמת להתקבל לעבודה כמרצה במכללה, זאת על סמך קורות חיים ופרטים כוזבים.

בנוסף, לאחר תחילת עבודתה במכללה, על סמך המסמכים הכוזבים שהציג הנאשם, הצהירה הנאשמת בכזב למס הכנסה כי פרט להכנסתה מהמכללה, אין לה הכנסות אחרות, זאת על אף שבאותה עת שירתה במשטרת ישראל, תמורת משכורת.

כרסנטי  הורשעה בכל המיוחס לה בשלושת האישומים ואחיה הנאשם הורשע בכל המיוחס לו בשני האישומים, למעט בסיוע לפגיעה בפרטיות, עבירה ממנה זוכה.

לאחר מתן הכרעת הדין ובטרם דיון הטיעונים לעונש יצא האח  מתחומי מדינת ישראל ועד היום לא שב, ואין צפי לחזרתו. על כן ההליכים נגדו נדחים עד למועד הגעתו לישראל.

השופט ציין כי על אף מצבה הרפואי הרעוע של הנאשמת הוא אינו רואה מנוס משליחתה לבית הסוהר. עם זאת הסביר כי מצבה הרפואי יש בו כדי להקל עמה בעונש המאסר.

מהמחלקה לחקירות שוטרים נמסר: “יש בהחלטת בית המשפט, גם אם לאחר מות המנוחה, משום עשיית צדק עם המנוחה ועם עיזבונה, וכמובן תיקון עבור הציבור בכללותו בשים לב לערכים החברתיים המוגנים שנפגעו ובראשם האיסור על זיוף ומרמה והציווי ‘לא תעשוק רעך ולא תגזול’. מדובר במעשה מרמה מתוחכם של זיוף צוואה של קשישה ערירית, אשר הניב לנאשמים דירה וסכום כסף נכבד ביותר.

“חקירה נחושה ומקצועית של מח”ש, חשפה את מעשיהם ולא רק בנוגע לזיוף הצוואה אלא אף בשני אישומים נוספים, באירועים אחרים. העונש אשר הוטל על הנאשמת מהווה מסר לפיו מעשי מרמה ועושק דינם מאסר משמעותי מאחורי סורג ובריח”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
    חלם
    15/02/2022 23:05
    אחד העם
  1. מה אם הכסף??? דירה וחשבון בנק למה בית המשפט לא מחייב להחזיר, מערכת דפוקה מן היסוד!