מגפת הקורונה עוד כאן: שיא במספר המחוברים למכשירי אקמו

רוב נתוני הקורונה מעודדים ומצביעים על דעיכה של המגפה, אבל 58 חולים מחוברים למכשיר הלב-ריאה - שיא מפרוץ המגפה • שניים מהם בני פחות מ-18 • ירידה נוספת במספר החולים קשה: 475, ומתוכם 200 מונשמים • פיילוט ראשון לבחינת תיקוף בדיקות PCR מבוססות רוק וללא מטוש
תמי גיל
א' חשון התשפ"ב / 07.10.2021 13:17

עדיין יש נתונים מדאיגים: מנתוני משרד הבריאות שפורסמו הבוקר (חמישי) עולה, כי 2,377 נדבקים בקורונה אובחנו אתמול (רביעי) בישראל, מתוך כ-105 אלף בדיקות. שיעור החיוביים עמד על כ-2.3%.

מקדם ההדבקה עלה מעט, אך מוסיף להיות נמוך ועומד על 0.78.

סך הכל נפטרו בישראל מפרוץ המגפה 7,867.

מספר החולים הפעילים בישראל עומד על 33,427.

בבתי החולים מאושפזים 700 חולים ומחלימים מקורונה, 70% מהם לא מחוסנים. רק 8% (54) מחוסנים במנת דחף.

475 מהחולים מאושפזים במצב קשה או קריטי, ירידה של 12 מאתמול. 200 מתוך החולים הקשים מונשמים.

מספר החולים המחוברים לאקמו הגיע לשיא מפרוץ המגפה, ועומד על 58 איש – מתוכם, שני מטופלים הם בני פחות מ-18, המאושפזים בשניידר ובשיבא.

מספר התלמידים הנמצאים בבידוד ממשיך לרדת ועומד כעת על 90,539.

מנתוני משרד הבריאות עולה כי 17,051 תלמידים מוגדרים חולים פעילים ו-73,488 נמצאים בבידוד כיוון שהיו במגע עם מאומת לקורונה או בשל סיבות אחרות.

מספר התלמידים שאומתו אתמול במערכת החינוך עומד על 1,296, ועוד 63 אנשי צוות.

בתוך כך, החל פיילוט ראשון של בדיקות PCR לאבחון קורונה, המבוססות רוק במקום מטוש. כך הודיעו הבוקר במטה ההסברה למאבק בקורונה, אוניברסיטת בר אילן ומשרד הביטחון.

הפיילוט החל בכיכר רבין, בשיתוף המעבדה המרכזית לנגיפים במשרד הבריאות ואוניברסיטת בר אילן. זאת כחלק מהפעילות המשותפת לאיתור ופיתוח טכנולוגיות חדשות.

הפיילוט נוצר במסגרת המאמץ הלאומי להתמודדות עם נגיף הקורונה – יחד עם מנהל המחקר, הפיתוח לאמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית במשרד הביטחון. מדובר בבשורה גדולה, משום שהבדיקה לא פולשנית ולא כוללת מטוש.

בדיקת הרוק-PCR שפותחה באוניברסיטת בר אילן, על ידי ד”ר עמוס דניאלי מהפקולטה להנדסה של אוניברסיטת בר אילן, ובליווי ומימון של Healthcare Israel במשרד הבריאות ומפא”ת – מאפשרת בדיקה של רוק ל-PCR במקום מטוש, וקיצור זמן קבלת התוצאה לכדי 45 דקות במקום מספר שעות.

בבדיקות שנעשו בתנאי מעבדה, באמצעות המכשירים של חברת מגביוסנס, הוצגו נתוני ביצוע ורגישות דומים לבדיקת PCR רגילה עם מטוש – שהיא בדיקת הסטנדרט במדינת ישראל ובעולם.

בדיקות התיקוף ייעשו כך שאנשים בגילים שונים יידגמו ברוק וגם בבדיקת מטוש רגילה, לצורך השוואת נוחות ובטיחות דיגום הרוק, וכן לבחינת תיקוף התוצאות ביחס לבדיקת ה-PCR לצד השלכות מערכתיות נוספות.

הפיילוט צפוי להימשך כשבועיים, עד שיושגו מאות בדיקות הנדרשות לתיקוף הטכנולוגיה על ידי הרגולטור.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות