“חסרת תוקף” I היועץ המשפטי: לבטל את החסינות של ח”כ חיים כץ

היועץ המשפטי לממשלה טוען כי ההחלטה לשמור על חסינותו של חבר הכנסת מהליכוד התקבלה שלא כדין ובחוסר סמכות - ועל כן היא "בטלה וחסרת תוקף" • מקורבים לחיים כץ: "הטענה שלחברי הכנסת אין סמכות להעניק חסינות היא סטירה לסמכות הכנסת"
אריה ריבקינד
ט"ז תמוז התש"פ / 08.07.2020 19:57

היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הגיש היום (רביעי) לבג”ץ את תגובתו המקדמית לעתירות נגד החלטת הכנסת להעניק לח”כ חיים כץ חסינות מפני הדין הפלילי, בהתאם לחוק חסינות חברי הכנסת.

איך תהיה תוכניתן, פרמדיק או מפיק מולטימדיה בלי להשקיע שקל?

בתגובה לעתירות נכתב הערב מטעם היועץ המשפטי כי ההחלטה בכנסת להעניק חסינות לכץ היא בטלה או ניתנת לביטול.

לפי מנדלבליט, החסינות התקבלה בחוסר סמכות או בחריגה מסמכות, וכן תוך אי סבירות קיצונית וחריגה משמעותית ממתחם שיקול הדעת של ועדת הכנסת.

מנדלבליט הסביר את עמדתו בין היתר משום שהמעשים בהם מואשם כץ, מרמה והפרת אמונים עקב קידום חוק שלכאורה היה יכול להניב לו או לחברו תועלת ותוך הצגת מצגי שווא – לא יכולים להיחשב כחלק ממילוי תפקידו.

החסינות ניתנה עוד בכנסת הקודמת ולכן, לכאורה, ממילא פג תוקפה ולכאורה אפשר היה להזדרז ולהגיש את כתב האישום.

עם זאת, בגלל שהיתה עתירה תלויה ועומדת – היועץ שרצה לדון בסוגיה באופן עקרוני, התייחס לכך כאילו ניתנה שוב.

מקורבים לחיים כץ אמרו בתגובה: ” אם חסינות חברי הכנסת לא תקפה על פעולות שמטיבות עם הציבור יש לבטל לגמרי את חוק החסינות. חיים כץ פעל במסגרת עבודתו, במטרה למנוע תספורות שביצעו בעלי הון בכספי החסכון של אזרחי ישראל.

“החוק שחוקק לפני כעשור, הוכיח את עצמו ובלם פגיעה בכספי המשקיעים והחוסכים בקרנות הפנסיה. כתב האישום נולד מחוסר הבנה בעבודת המחוקק, הטענה שלחברי הכנסת אין סמכות להעניק חסינות היא סטירה לסמכות הכנסת”.

מליאת הכנסת אישרה את הענקת החסינות לחבר הכנסת כץ בחודש פברואר האחרון, ברוב של 62 תומכים מול 43 מתנגדים.

כץ מואשם כי בעת שהיה יושב ראש ועדת העבודה והרווחה פעל לטובת מקורבו, איש העסקים מוטי בן ארי, שייעץ לו בענייניו הכספיים האישיים.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות