סקר מפתיע? אחד מכל ארבעה אירופאים מחזיק בדעות אנטישמיות

הליגה נגד השמצה המבצעת את הסקר החל משנת 1964 פרסמה כי על פי הנתונים העדכנים שנאת יהודים נמצאת במגמת עלייה במדינות מרכז ומזרח אירופה • היכן נרשם שיעור הצמיחה הגדול ביותר בעמדות אנטישמיות ובאילו מדינות שיעור זה דווקא פחת?
דוד ליבוביץ
כ"ג חשון התש"פ / 21.11.2019 12:35

סקר עם תוצאות לא מפתיעות: אחד מכל ארבעה אירופאים מחזיק בדעות שליליות נרחבות כלפי יהודים, בקטגוריה האנטישמית ביותר – כך עולה מסקר שפורסם היום (חמישי) על ידי הליגה נגד השמצה ונערך ב-18 מדינות ברחבי העולם.

תוצאות הסקר שצוטטו בחדשות 13, מצביעות על כך ששנאת יהודים נמצאת במגמת עלייה במדינות מרכז ומזרח אירופה, שבהן דעות קדומות אודות נאמנות כפולה ושליטה יהודית בעולם הפיננסי – עדיין נפוצות.

הסקר שנערך על ידי הליגה, מבוצע מאז 1964 באמצעות שאלון של 11 שאלות ומקיף יותר מ-9,000 נסקרים. למרבה הצער אם כי לא באופן מפתיע, מתברר כי חל גידול ניכר בעמדות אנטישמיות בארגנטינה, ברזיל, פולין, רוסיה, דרום אפריקה ואוקראינה ביחס לסקר שבוצע אשתקד.

בפולין, בה חוק שנוי במחלוקת לגבי השיח על השואה עומד במרכז הדיון הציבורי בשנים האחרונות, ל-48% מהאוכלוסייה חל גידול בעמדות האנטישמיות לעומת 37% אחוזים ב-2015. כשלושה מתוך ארבעה פולנים הצהירו שהם מאמינים ש”יהודים עדיין מדברים יותר מדי על השואה”.

עוד עולה מהסקר כי בהונגריה, שבה ממשלה לאומנית ערכה קמפיין חוצות נגד מהגרים שבו כיכב איל ההון היהודי ג’ורג’ סורוס, 25% מהאוכלוסייה סבורים כי “יהודים רוצים להחליש את התרבות הלאומית שלנו באמצעות תמיכה בהגברת ההגירה למדינתנו”. מדד האנטישמיות במדינה עלה ל-42% מהאוכלוסייה, לעומת 40% אחוזים ב-2015.

תוצאות מפתיעות באיטליה

“מדאיג ביותר שכאחד מכל ארבעה אירופים מחזיק בעמדות האנטישמיות שהיו נפוצות עוד לפני השואה” אמר ג’ונתן גרינבלט, המנכ”ל העולמי של הליגה נגד השמצה שצוטט כאמור בחדשות 13. עוד ציין כי “ממצאים אלה מהווים קריאת השכמה רבת עוצמה לכך שנותרה עוד עבודה רבה כדי לשים קץ לגזענות, בנוסף להתמודדות עם צורכי האבטחה הדחופים במדינות אלה”.

מאז שנערך הסקר של הליגה נגד השמצה ב-2015, חל גידול משמעותי בשיעור של 14% בעמדות האנטישמיות באוקראינה, גידול של 9% בדרום אפריקה וכן בברזיל, 8% בארגנטינה וגידול של 6% ברוסיה.

ממצאי הסקר צריך לומר, כוללים גם חדשות טובות: מן הנתונים עולה כי בה בעת, גישות אנטישמיות הצטמצמו באופן משמעותי וירדו בשיעור של 11% באיטליה, 8% באוסטריה וירידה של 6% בקנדה.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות