חג השבועות: מתכון לעוגת גבינה ‘פירורים’ על טהרת הצומח

כך תמירי את מוצרי החלב בתחליפים מן הצומח: מתכון לעוגת גבינה 'פירורים' על טהרת הצומח, מאת מאיר רוזנברג, השף של מלון רימונים גלי כנרת
יעל חן
כ"א אייר התשע"ה / 10.05.2015 12:16

חג השבועות ידוע גם כחג מוצרי החלב, ולרוב אנו עושים שימוש רב במוצרים מן החי. אבל, עבור מי שרוצה להמיר את המוצרים בתחליפים מן הצומח,  מגיש מאיר רוזנברג, השף של מלון רימונים גלי כנרת, מתכון לעוגת גבינה ‘פירורים’, על טהרת הצומח:

חומרים למלית:

500 גרם ממרח טופו

250 סמ”ק קרם קוקוס

250 סמ”ק שמנת צמחית מתוקה

2 חבילות פודינג ווניל

3 כפות סוכר

1 כף גרידת לימון

חומרים לפירורים:

1 כוס קמח

2 כפות אגוזים טחונים

2 כפות סוכר חום

60 סמ”ק שמן

אופן הכנה:

1. מערבבים היטיב את כול חומרי המלית, עד לקבלת מרקם אחיד.

2.  מערבבים את חומרי הפירורים עד לקבלת בצק אחיד.

3. מחלקים את הבצק. 2/3 מהבצק משטחים בתבנית עגולה.

4. את הבצק אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-10 דקות ולאחר מקררים אותו.

5.  את השליש הנותר אופים במקביל ולאחר שהוא מתקרר, מפוררים את הבצק ביד או בעזרת בלנדר.

6. את מלית בוזקים מעל תחתית הבצק ועל המלית מפזרים את פירורי הבצק.

7.  מכניסים למקרר לפחות ל-5 שעות או שעה למקפיא.

t

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות