פריצת דרך: הרשות לאכיפה במקרקעין ועיריית בני ברק הגיעו להסכמה על פתרון לבעיית בינוי בתי כנסת על שטחים ציבוריים פתוחים - שלא כחוק.
לפי הודעה משותפת לעיריית בני ברק והרשות לאכיפה במקרקעין, על רקע פעולות האכיפה האינטנסיביות של הרשות לאכיפה במקרקעין, התקיימו כמה ישיבות דחופות, בהן השתתפו הנהלת הרשות והנהלת העירייה.
בישיבה האחרונה הגיעו הצדדים להסכמה על מתווה לפתרון בעיית בתי הכנסת. במהלך הישיבה ציינה הרשות לאכיפה את החשיבות שהיא רואה בשמירה על שטחים ציבוריים פתוחים, שישרתו את כלל הציבור. הנהלת העירייה הדגישה כי היא רואה עין בעין עם הרשות בעניין זה, וציינה כי בכוונתה לפעול לא רק לפינוי השצ"פים אלא גם לפיתוחם, ופתרון בעיית בתי הכנסת - בכדי שיוכלו להמשיך לשרת את ציבור המתפללים.
הצדדים הסכימו על מתווה שבמרכזו העירייה תקדם תוכנית שתסדיר באופן חוקי את בתי הכנסת, בדרך של העתקה לקרקע לצרכי ציבור או כזו שתיועד לצרכי ציבור. העירייה מצפה כי בדרך זו 100% מבתי הכנסת הפועלים כיום יפעלו בשטחים המתאימים לכך.
בעירייה אומרים: "המתווה מחייב כמובן שיתוף פעולה מצד בתי הכנסת, אשר יידרשו להצטרף למתווה על מנת להימנע מהליכי אכיפה מידיים. במהלך הימים הקרובים העירייה תידבר עם בתי הכנסת בעניין ותבהיר להם את פרטי המתווה ואת הנדרש מהם".
הרשות הבהירה, מצדה, כי תעקוב ותפקח על מימוש המתווה והצטרפות בתי כנסת אליו בתוך תקופה קצרה, והכל בשיתוף פעולה עם הנהלת העירייה.
בעירייה אומרים: "הנהלת העיריה מודה לרשות לאכיפת מקרקעין שהבינה את החשיבות והצורך בהשארת בתי הכנסת שיוכלו להמשיך לשרת את התושבים על ידי הכרה בתוכנית שהעירייה מובילה".
| מ"מ ראש העיר ויו"ר ועדת תכנון בניה, מנחם שפירא, אמר ב'קול ברמה' על המתווה: "בימים הקרובים נשב עם כל בית כנסת באופן פרטני ונציג לו את התוכנית ולאיפה הוא אמור להיכנס. כל בית כנסת שייכנס לתהליך יוקפאו לו הקנסות, ואם יגיע בסוף ליעד - הם יבוטלו. מי שלא יצטרף לתהליך, יצטרך להתמודד לבד עם ההשלכות".
שפירא הוסיף: "אנחנו יוצאים בתוכנית לשינוי ייעוד של מספר דונמים שייהפכו להיות שטחים חומים, ונרכז בהם את בתי הכנסת. בסוף התהליך לא יהיה בית כנסת אחד בשטח ירוק. בתי הכנסת יוכלו להישאר באותו גוש".
לדבריו, "זו תוכנית ארוכה ומקיפה שתיקח יותר מכמה חודשים. בכל תקופה תהיה אבן דרך לראות שמתקדמים ביעדים. זה הסכם שיבוא כהסדר טיעון מול בית המשפט".