רכה ועסיסית כמו של סבתא: מתכון להכנת עוגת תפוח בדבש קלאסית
מצרכים:
80 גר’ סוכר חום – 1/3 כוס סוכר
80 גר’ סוכר לבן – 1/3 כוס סוכר
320 גר’ דבש – 3/4 כוס
120 גר’ ביצים – 2 ביצים
190 גר’ שמן – כוס אחת
350 גר’ קמח ללא גלוטן (תמי לעוגות) – 2.5 כוסות קמח
7 גר’ אבקת אפיה – שתי כפיות
2 גר’ סודה לשתיה – חצי כפית
1/4 כפית מלח
1 כפית קנמון
קורט אגוז מוסקט
450 גר’ תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות- 4 תפוחים בינונים
200 גר’ תה מוכן – כוס תה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-165 מעלות
מצפים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה (במקרה של תבנית חד פעמית אין צורך)
מקציפים במיקסר עם מטרפה סוכר, דבש וביצים עד לקבלת תערובת אוורירית, מוסיפים את השמן לאט עד הטמעה וקבלת תערובת אחידה.
בקערה מערבבים את כל היבשים ומוספים לתערובת. לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את התה עד לקבלת מרקם אחיד.
לוקחים את קוביות התפוחים, מומלץ לערבב אותם מעט קמח לפני ההוספה לבלילה. (פעולה זאת מונעת את שקיעת התפוחים בעוגה). ולערבב בתנועת עטיפה.
מוזגים את התערובת לתבנית.
ניתן להוסיף מעל שקדים פרוסים או אגוזים.
לאפות כ-35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.
מומלץ לסגור את העוגה (לאחר שהתקררה) בשקית ולהמתין לפחות יום לפי שאוכלים, העוגה רק משתבחת.
• בימים אלה משיקה רשת קפה ביגה עוגת תפוח בדבש קלאסית– ללא גלוטן, בסגנון מסורתי המשלבת נגיעות של תבלינים, בניהם: קינמון, ציפורן ואגוז מוסקט.
העוגה חגיגית, גבוהה, אוורירית ויפה, עשירה בטעמים, רכה, ונימוחה בפה. היא ללא מוצרי חלב ומתאימה כקינוח לארוחת חג וכפינוק מתוק למי שאוהב עוגת דבש ותפוחים, עם טעם של פעם.
כשרות: חלבי למהדרין, בד”צ בית יוסף. מחיר לצרכן : 49 ש”ח
תגובות
אין תגובות