שבועות: תמרה אהרוני חושפת את המתכון הסודי להכנת בורקס מים
המצרכים:
1 חבילה דפי פילו מופשרים היטב לפי הוראות היצרן
מעט חמאה מומסת לשימון
מצרכים לבלילה:
2 כוסות חלב
2 ביצים
60 גר’ חמאה מומסת
מלח
פלפל שחור
מצרכים למילוי הבורקס:
1 בצל סגול
3 שיני שום
400 גר’ עלי תרד טורקי שטופים היטב
1 כף חמאה
2 כפות שמן זית
250 ג גבינת ריקוטה
350 ג גבינה מגוררת שאוהבים
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
• מחממים תנור לחום של 180 מעלות
• מכינים את המילוי: קוצצים את הבצל, שום והתרד
• במחבת מחממים שמן זית וחמאה
• כשהשמן חם מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום ומטגנים כ-3-4 דקות עד שהבצל מתרכך ומתחיל להזהיב
• מוסיפים את התרד, מלח ופלפל, מערבבים ומטגנים כ-2-3 דקות נוספות עד שהתרד מתכווץ
• מוציאים את התרד לקערה, מוסיפים את שני סוגי הגבינות, מלח ופלפל ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
• מכינים את הבלילה: בקערה גדולה טורפים יחד את החלב, ביצים, חמאה מומסת, מלח ופלפל שחור לתערובת אחידה
• מרכיבים את הבורקס: מורחים בחמאה מומסת תבנית פיירקס מלבנית
• מרפדים את התבנית בדפי פילו (אם צריך 2 דפים לשכבה זה בסדר, העיקר שכל התחתית תהיה מרופדת)
• לוקחים 2-3 דפי פילו וקורעים אותם ביד לחתיכות גדולות
• טובלים כל חתיכה בבלילה ומניחים בצורה מקומטת בתבנית, חוזרים על הפעולה עד שכל התבנית מכוסה בשכבה של דפים רטובים ומקומטים.
• יוצקים על הדפים המקומטים מחצית מהמילוי ומיישרים לשכבה אחידה
• מניחים עוד שכבה של דפים מקומטים רטובים על גבי שכבת המילוי
• יוצקים את המחצית השנייה של המילוי ומיישרים לשכבה אחידה
• מקפלים את שולי הבצק על גבי המילוי
• מכסים את המאפה ב-3 דפי פילו ישרים (מומלץ למרוח ביניהם מעט חמאה מומסת) ותוחבים את השוליים שלהם בין דופן התבנית לבין המאפה
• יוצקים את שארית הבלילה על המאפה (אפשר גם לפזר מעט גבינה מגוררת או שומשום אם רוצים)
• אופים כ-40-50 דק עד שהמאפה שחום ופריך.
תגובות
אין תגובות