שבועות: תמרה אהרוני חושפת את המתכון הסודי להכנת בורקס מים

יוני גרין
10 ביוני 2024    אין תגובות
צילום: 
שי יחזקאל
המצרכים:

‎1 חבילה דפי פילו מופשרים היטב לפי הוראות היצרן
‎מעט חמאה מומסת לשימון

מצרכים לבלילה:

‎2 כוסות חלב
‎2 ביצים
‎60 גר' חמאה מומסת
‎מלח
‎פלפל שחור

מצרכים למילוי הבורקס:

‎1 בצל סגול
‎3 שיני שום
‎400 גר' עלי תרד טורקי שטופים היטב
‎1 כף חמאה
‎2 כפות שמן זית
‎250 ג גבינת ריקוטה
‎350 ג גבינה מגוררת שאוהבים
‎מלח
‎פלפל שחור

הוראות הכנה:

• מחממים תנור לחום של 180 מעלות

• מכינים את המילוי: קוצצים את הבצל, שום והתרד

• במחבת מחממים שמן זית וחמאה

• כשהשמן חם מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום ומטגנים כ-3-4 דקות עד שהבצל מתרכך ומתחיל להזהיב

• מוסיפים את התרד, מלח ופלפל, מערבבים ומטגנים כ-2-3 דקות נוספות עד שהתרד מתכווץ

• מוציאים את התרד לקערה, מוסיפים את שני סוגי הגבינות, מלח ופלפל ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

• מכינים את הבלילה: בקערה גדולה טורפים יחד את החלב, ביצים, חמאה מומסת, מלח ופלפל שחור לתערובת אחידה

• מרכיבים את הבורקס: מורחים בחמאה מומסת תבנית פיירקס מלבנית

• מרפדים את התבנית בדפי פילו (אם צריך 2 דפים לשכבה זה בסדר, העיקר שכל התחתית תהיה מרופדת)

• לוקחים 2-3 דפי פילו וקורעים אותם ביד לחתיכות גדולות

• טובלים כל חתיכה בבלילה ומניחים בצורה מקומטת בתבנית, חוזרים על הפעולה עד שכל התבנית מכוסה בשכבה של דפים רטובים ומקומטים.

• יוצקים על הדפים המקומטים מחצית מהמילוי ומיישרים לשכבה אחידה

• מניחים עוד שכבה של דפים מקומטים רטובים על גבי שכבת המילוי

• יוצקים את המחצית השנייה של המילוי ומיישרים לשכבה אחידה

• מקפלים את שולי הבצק על גבי המילוי

• מכסים את המאפה ב-3 דפי פילו ישרים (מומלץ למרוח ביניהם מעט חמאה מומסת) ותוחבים את השוליים שלהם בין דופן התבנית לבין המאפה

• יוצקים את שארית הבלילה על המאפה (אפשר גם לפזר מעט גבינה מגוררת או שומשום אם רוצים)

• אופים כ-40-50 דק עד שהמאפה שחום ופריך.

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram