הניצול המחפיר של אלפי מורות ממלאות-מקום לתקופות ממושכות בבתי הספר של רשת ׳החינוך העצמאי׳ – גורר תביעה ייצוגית חדשה, השביעית במספר, נגד רשת החינוך.
רגע לפני: כשאתם הולכים לקלפי – תזכרו לבדוק את זה. אל תשכחו!
התביעה הוגשה לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב, על ידי עו”ד יאיר ציטרון ועו״ד יוחנן שהם.
התביעה הוגשה בשמן של כ-3,000 מורות הממלאות את תפקידן במסירות ובמקצועיות. אלא ששכרן של אותן מורות, המבצעות את תפקידן תקופות ממושכות, נקבע על-בסיס שעתי בלבד – בדיוק כפי שנקבע שכרן של מורות ממלאות-מקום באופן חד-פעמי.
זאת, בניגוד לשכר והתנאים המקובלים בחינוך הרשמי.
כעת עולה, כי ההליכים הקודמים שנחשפו לראשונה באתר חרדים 10, לא היו סוף-פסוק בפרשת הניצול של המורות המכונות “ממלאות מקום” – ובסוף השבוע, הוגשה בקשה נוספת לאישור תובענה כייצוגית על ידי עו״ד יאיר ציטרון ועו”ד יוחנן שהם, העוסקת בזכויות עובדי הוראה.
כזה עוד לא היה: התוכנית של שמואל גרינברג בבית שמש נחשפת
על פי הנטען בבקשת האישור, המורה טוענת כי הועסקה כמורה לתקופות ממושכות, אך לא קיבלה את הזכויות הסוציאליות המגיעות לה. כפועל יוצא מכך, היא טוענת, לא שולמו לה סכומים באלפי ש״ח כגון “תוספת פגרות חג וקיץ בחופשת לידה”, “שעת הנקה” ו”הפרשי הבראה”, כמקובל בחינוך הרשמי.
על פי הנטען בבקשת האישור, המבוססת בין היתר על עמדת המדינה שפורסמה לראשונה בחרדים 10, לפיה היא זכאית למלוא הזכויות של עובדי הוראה, התנהלות זו מגבשת הפרה של תקנון שירות עובדי הוראה וההנחיה המחייבת תשלום שכר ונלווים, כמשולם בחינוך הרשמי.
אם הליך זה יאושר על ידי בית הדין ויישא פרי, הרי שמדובר לכאורה על תשלום נוסף של עשרות מיליוני שקלים ליותר מ-3,000 מורות בחינוך העצמאי.
בבקשת האישור מצוטטת עמדת המדינה – שהוגשה במסגרת ההליך שהתנהל בבקשה לאישור תובענה כייצוגית, שהוגשה בעניין קרן ההשתלמות ודמי המעונות.
כיצד אני יכול להזדהות בקלפי? מהן שעות הפתיחה של הקלפיות?
לפני כשנה פורסם לראשונה בחרדים 10, כי עמדת המדינה כפי שהוגשה לבית הדין היא, כי בכל הקשור לתנאי העסקתן של מורות ממלאות-מקום לתקופות ממושכות, הרי שהיא זכאית למלוא הזכויות של עובדי הוראה.
עוד צוין בחרדים 10, כי עמדת המדינה, כשלעצמה, עשויה להיות בשורה חשובה למורות ממלאות-מקום רבות, שאמנם הן מכונות ׳ממלאות-מקום׳ אך בפועל הן מורות לכל דבר ועניין.
וכך, עד כה הוגשו 7 בקשות לאישור תביעות כייצוגיות נגד החינוך העצמאי, כאשר ארבע מהן עוסקות בנושא המורות המועסקות בחינוך העצמאי ומכונות “ממלאות-מקום”.
ואלה התביעות:
התביעה הראשונה עוסקת בתרומה של עובדי ועובדות החינוך העצמאי בשיעור של 2% לקרן החינוך, אשר כבר אושרה כייצוגית בחודש אוגוסט 2022.
התביעה השנייה עוסקת באי-תשלום לעובדי ועובדות ההוראה על חצי שעת תפילת שחרית.
התביעה השלישית עוסקת בחיובה של כל מורה לעבוד “שעת התנדבות”.
התביעה הרביעית עוסקת בקרן השתלמות ודמי המעונות של ממלאות המקום.
התביעה החמישית עוסקת בתוספות שכר שונות המגיעות למורות ושכר עבור החודשים יולי-אוגוסט.
התביעה השישית עוסקת בזכויות מחנכות ממלאות מקום, “גמול חינוך כיתה” ו-3 שעות חינוך כיתה.
וכעת, התביעה השביעית, עוסקת בזכויות מורות ממלאות מקום לקבלת תוספת שכר בגין “פגרות חג וקיץ בחופשת לידה”, “שעת הנקה” ו”הפרשי הבראה”.