רוצים פחות משמינה? מתכון להכנת סופגניות אפויות מתערובת קמחים

דרך ההכנה של אפיית הסופגניות, במקום טיגון הסופגניות, בריאה בהרבה וגם מחייבת פחות שמן • תמר ידין דיאטנית קלינית, יועצת לחברת הרבלייף, מציעה מתכון להכנת סופגניות אפויות עשויות מתערובת קמחים
יעל חן
כ"ג כסלו התשפ"ד / 06.12.2023 11:16
מצרכים (14 יחידות):

• 1 כוס קמח לבן, מעורבב עם ½ כוס קמח מחיטה מלאה.
ניתן להחליף לכל סוג קמח אחר: כוסמין, למשל, כל עוד כמות הקמח סך הכל תהיה כוס וחצי, כשאנו בוחרים את ההרכב הרצוי לנו.
• כפית אבקת אפייה
• 2 כפות סוכר
• 2 ביצים
• גביע אשל/יוגורט- רצוי 4.5% שומן
• 14 כפיות של ריבת תותים
• אבקת סוכר להגשה – אופציונלי

הוראות הכנה:

1. ערבבו בקערה את כל המצרכים לתערובת אחידה, ללא גושים.
2. חממו תנור ל-180 מעלות.
3. שמנו תבנית של מאפינס וחלקו את הבלילה ל-14 החלקים שבתבנית. שימו לב, כי לא צריך למלא את השקעים בצורה מלאה.
4. הניחו כפית ריבת תותים במרכזה של כל סופגנייה.
5. לאפות את הסופגניות בתנור חם 20-30 דקות, עד שהסופגניות מקבלות צבע זהוב.
6. הוציאו מהתנור וקררו לטמפרטורת החדר.
7. ניתן להוסיף מעט אבקת סוכר – לבחירתכם.

ערכים תזונתיים למנה (סופגנייה אחת):

קלוריות: 123 קק”ל
חלבון: 3.5 גר’
פחמימה: 23 גר’
שומן: 2.5 גר’

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות