להתעלף מזה: מתכון לשטרודל תפוחים מושלם ודל קלוריות

תמר ידין, דיאטנית קלינית, יועצת לחברת הרבלייף מנדבת מתכון מנצח לשטרודל תפוחים (או אגסים) דל קלוריות
יעל חן
כ"ד סיון התשפ"ג / 13.06.2023 15:14
מצרכים (לשטרודל אחד, כ-10 מנות):

4 דפי בצק פילו, מופשרים לפי ההנחיות שעל החבילה.
בצק פילו לא מכיל שומן ולא סופח שמן ולכן זו אופציה בריאה יותר.
3 תפוחי עץ ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות. מי שלא אוהב יכול להחליף בתפוחי עץ אדומים, שמתוקים יותר, או אפילו באגסים.
2 כפות שמן קוקוס לא מחומם
3-4 כפות של סוכר חום
1 כפית של תמצית וניל
1 כף קורנפלור
2 כפות מיץ לימון סחוט
1 כפית קינמון
1-2 כף סילאן
אבקת סוכר לקישוט

הוראות הכנה:

מילוי:

1. לחמם מחבת רחבה וכשהיא חמה להוסיף את שמן הקוקוס.
2. להוסיף את התפוחים ולחמם במחבת כ-10 דקות, עד שיתרככו.
3. בצלוחית נפרדת לערבב קורנפלור ומיץ לימון וכן סוכר חום, להוסיף את התערובת לתפוחים שבמחבת ולערבב מספר דקות.
4. להוסיף גם את הקינמון ולערבב היטב.
5. לקרר את התערובת.

הכנת בצק הפילו:

1. על תבנית עם נייר אפייה מניחים את דפי הפילו, כך שיכסו חלקית אחד את השני.
2. מושחים את החלק העליון שבדפים בכף שמן קוקוס. מי שרוצה יכול למשוח בחמאה מומסת.
3. מניחים בחלק הרחב של העלים את המלית של התפוחים שהתקררה בינתיים.
מוודאים שנשארו שוליים ללא מלית, כך שאפשר יהיה לסגור את הדפים סביב המלית.
4. מהדקים את המלית ומגלגלים את עלי הפילו סביבם כך שנוצר מלבן.
5. מברישים את השטרודל בסילאן.
6. להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 18-20 דקות, או עד שהשטרודל מזהיב.
7. לקרר כשמוכן.
8. לפזר מעל אבקת סוכר

ערכים תזונתיים למנה:

קלוריות: 115 קק”ל
חלבון: 1 גר’
פחמימה: 15גר’
שומן: 0.8 גר’

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות