במילוי קרם שקדים ואגסים: אוזן המן עשוייה קדאיף, כבר טעמתם?

 נטלי קריידן, שף פטיסייר במלון פסטורל בכפר בלום, מציגה  מתכון מיוחד לכבוד חג הפורים: אוזן המן עשויה משערות קדאיף, במילוי קרם שקדים ואגסים
יעל חן
ה' אדר התשפ"ג / 26.02.2023 16:22
המצרכים:

בסיס אוזן המן:

200 גרם שערות קדאיף
100 גרם חמאה
כף אבקת סוכר

מתכון לקרם שקדים:

200 גרם חמאה רכה
200 גרם אבקת סוכר
2 ביצים שלמות
2 חלמונים
200 גרם שקד טחון
מעט קינמון
100 גרם קמח

מרכיבים לאגסים בסירופ:

1 ליטר מים
1 קילו סוכר
1 לימון
מקלות קינמון

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 175 מעלות ובינתיים מתחילים בהכנות.

בסיס אוזן המן:

בקערה, ממיסים את החמאה ושופכים על שיערות הקדאיף עם אבקת סוכר ומערבבים היטב עד שכל שערות הקדאיף מצופות בחמאה הבוהקת

קרם שקדים:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מכינים את קרם שקדים:

מתחילים לערבב את החמאה הרכה, מוסיפים את אבקת סוכר, מערבבים יחד עם לאיחוד וריכוך. לאחר מכן מוסיפים 2 ביצים שלמות ו 2 חלמונים, אחד אחד, עד שהקציפה מתאחדת.

מוסיפים אט אט תוך בתנועות קיפול את השקדים הטחונים, את הקינמון, ואת הקמח המנופה ומאחדים הכל יחד.

אגסים בסירופ:

בסיר נפרד מביאים לרתיחה, ליטר מים עם קילו סוכר חום, מקלות קינמון וחצי לימון סחוט טרי. מקלפים אגסים ומוסיפים לסיר. מבשלים כעשר דקות. מוציאים את האגסים ומקררים אותם.

אופן הרכבת אוזני המן:

יוצרים משטח עגול קטן משיערות הקדאיף, מורחים קרם שקדים במרכז, מניחים עליו את האגס (במידה והאגסים גדולים מדי, אפשר לפרוס לפרוסות דקות או לשלב רחק מחצית מהאגס) – הכל תלוי בגודל אוזן המן שתרצו להכין. באמצעות קיפול פנימה, יוצרים צורת משולש, מעין אוזן המן.

אופים בחום של 175 מעלות בתנור מחומם מראש, למשך 20 דקות או עד שמזהיב.

מלון פסטורל כפר בלום השוכן בלב עמק החולה שבגליל העליון, משמש בעשורים האחרונים כמקום מפגש מועדף לאוהבי התרבות, הטבע, המוזיקה והמילה הכתובה.  באווירה פסטורלית רגועה המוקפים בטבע, מדשאות רחבות ידיים, עצים ופרחים, מלון פסטורל מציע לאורחיו בנוסף ל-193 הסוויטות והחדרים המעוצבים בסגנון טוסקני, גם חווית טיפול בספא בו ניתן ליהנות משפע מתקנים ייחודיים ומעשרות טיפולי גוף וקוסמטיקה ומבחר של עשרות של אטרקציות בקרבת מקום.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות