מתכון טעים, בריא ומחמם: תבשיל קארי ירוק ביתי עם קציצות דג
מצרכים להכנת מחית קארי ירוק ביתי:
4 שיני שום קלופות
3 בצלי שאלוט
2 לימונים קלופים
2 גבעולים למון גראס
כפית זרעי כוסברה טחונים
1/2 צרור כוסברה שטופה
1/2 צרור עלי בזיליקום
1 פלפל ירוק חריף
1/2 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי טעם
1 פחית קרם קוקוס (לערבוב לאחר הכנת המחית)
אופן הכנת מחית קארי:
מעבירים למעבד מזון את כל המרכיבים וטוחנים עד לקבלת ממרח אחיד.
מערבבים את הקרם קוקוס עם המחית הטחונה (לפני הבישול).
מצרכים להכנת הקציצות:
1 ק”ג דג לבן ללא עור
2 שיני שום קצוצות דג
1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
1/2 כוס פירורי לחם
2 ביצים
1/2 כפית לימון גראס קצוץ
1 כפית גינג’ר מקולף וקצוץ
מלח ופלפל לפי טעם
אופן הכנת הקציצות:
טוחנים את הדג לבן בתוך מעבד מזון, מעבירים לבול ומוסיפים את כל המרכיבים.
מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה.
הרכבת המנה:
מחממים מחבת ומזלפים מעט שמן זית
מניחים את השום והקרישה ומטגנים קלות
מוסיפים 4 כפות מחית קארי ירוקה ופותחים טעמים
מוסיפים את השמנת מתוקה ומבשלים עוד כדקה
מייצרים קציצות עגולות מהדג ומחברים אל תוך הרוטב
מוסיפים את הברוקולי והאספרגוס ומבשלים עוד כ-5 דקות (עם מכסה על אש נמוכה)
מניחים את התבשיל על הצלחת ומסיימים עם עלי כוסברה, בצל ירוק ובוטנים.
מומלץ להגיש ליד אורז לבן.
תגובות
אין תגובות