הקינוח לשולחן ראש השנה: סהר פילו ותפוח מזוגג על קרם דבש
קושי: בינוני/ כמות: 6 מנות/ זמן: 30 דקות/ כשרות: פרווה
המצרכים:
8 עלי פילו
מעט שמן קנולה
100 גרם אבקת סוכר
כף קינמון טחון
6 מקלות קינמון
6 תפוחים ירוקים מזן גרנד סמית
6 כפות דבש של מעולה
לקרם דבש:
1 מיכל שמנת מתוקה
200 מ”ל חלב או חלב שיבולת שועל/ סויה
2 חלמונים
3 כפות קורנפלור
חצי כוס דבש של מעולה
אופן ההכנה:
• את עלי הפילו מפרידים אחד אחד מעל בעזרת מברשת מורחים מעט שמן קנולה.
• מערבבים את אבקת הסוכר והקינמון היטב. מפדרים את עלי הפילו באבקת סוכר וקינמון.
• מסדרים את עלה הפילו בתוך תבנית קטנה באופן שתתקבל צורת קערה.
• אופים בתנור חם בחום של 180 מעלות למשך 15 דקות.
• בינתיים שוטפים היטב את תפוחי העץ ומוציאים בעזרת כפית או כף פריסאית את ליבת התפוח.
• בתוך החור שנוצר משחילים מקל קינמון מסדרים את התפוחים על גבי נייר אפייה בתבנית.
• ומעל כל תפוח מזלפים כף דבש מעולה ואבקת סוכר קינמון.
• מכניסים לאפייה בתנור חם על 180 מעלות למשך חצי שעה או עד שהתפוח רך לחלוטין אך לא שרוף.
מכינים את הקרם:
• בכלי אחד מערבבים את החלב עם שני החלמונים והקורנפלור.
• בסיר קטן מחממים את השמנת והדבש עד לסף רתיחה.
• כשהסיר עומד לרתוח מנמיכים את האש ותוך ערבוב מהיר מוסיפים את החלב ומערבבים בלי להפסיק למשך שתי דקות.
• כעת מניחים לרתוח על אש נמוכה תוך ערבוב עדין. ברגע שהתערובת רתחה מכבים את האש ומניחים לצינון קל.
• כעת מסדרים בצלחת יוצקים רוטב חם ומעליו מסדרים את התפוח והבצק כמו בתמונה.
—
תגובות
אין תגובות