מתכון לאוזני המן מופחתי קלוריות מועשרים בחלבון עם מילוי פרג
רכיבים (כ-15 אוזני המן):
6 כפות מדידה פורמולה 1 ספורט בטעם וניל
1 כף מדידה אבקת חלבון
1 ¼ כוסות קמח
1 כפית סודה לשתייה
קליפה מגוררת מ-1 לימון
1 ביצה
1 מיכל יוגורט כבשים
1 פקק תרכיז משקה אלוורה
1 ביצה טרופה, להברשה
אבקת סוכר, להגשה
מחכה ומצפה לבשורות טובות? הערב הזה נועד לך! • טיפים ומתנות
למלית פרג:
½כוס חלב דל שומן/ משקה שיבולת שועל/ שקדים/ סויה
1 כוס (70 גרם) פרג, טחון טרי
1 כף מדידה פורמולה 1 בטעם וניל עוגיות
1 כפית דבש
אופן הכנה:
להכנת המלית:
• מביאים את החלב לרתיחה עדינה.
• מוסיפים את הפרג הטחון ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהפרג ספג את רוב הנוזלים.
• מסירים מהאש, מוסיפים את אבקת הפורמולה 1 והדבש, מערבבים ומצננים לטמפרטורת החדר.
להכנת הבצק:
• מניחים את אבקת הפורמולה 1, אבקת החלבון, הקמח, הסודה לשתייה וקליפת הלימון בקערה ומערבבים.
• מוסיפים את הביצה, היוגורט ותרכיז משקה האלוורה ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
• מעצבים לכדור, משטחים ועוטפים בניילון נצמד.
• מצננים במקרר 30 דקות לפחות.
• מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
• מרדדים את הבצק על משטח מקומח ליריעה בעובי 5 מ״מ.
• בעזרת חותכן עוגיות קורצים לעיגולים בקוטר 7 ס״מ.
• מושחים את שולי העיגול במעט מים. מניחים במרכז כל עיגול כפית מלית פרג ומקפלים לצורת אוזן המן. מהדקים את הקצוות ומניחים בתבנית.
• חוזרים על סדר הפעולות עם עיגולי הבצק והמלית הנותרים.
• מברישים את אוזני ההמן בביצה ואופים 15 דקות, עד להזהבה.
• מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.
תגובות
אין תגובות