1/2 קילו בשר. הנתחים המתאימים: אסאדו/ פלאנקן/ שריר /צלעות/ בשר ראש/אוסובוקו
• אפשר נתח 1 מהרשימה ואפשר כמה נתחים שונים
• אם בחרתם נתח ללא עצם ניתן להוסיף כמה עצמות עם מח עצם - משדרג מאד
1 בצל גדול חתוך לקוביות ומטוגן עד הזהבה-השחמה
4 שיני שום קצוצות - להוסיף לבצל המטוגן בדקה האחרונה של הטיגון
200 גרם שעועית לבנה/אדומה/מעורבת שהושרתה 12-24 שעות במים
5 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות גדולות
150 גרם גריסים
כף גדושה מלח
כפית פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה
כף סילאן
• לסדר בסיר - בצל ושום מטוגנים, מעליהם בשר (הכי טוב נתח שלם, אפשר גם רצועות או קוביות)
• מעל הבשר שעועית וגריסים ומעליהם תפוחי אדמה
• להוסיף תבלינים וסילאן
• מים עד 3 ס"מ מעל תפוחי האדמה
• להביא לרתיחה טובה
• להנמיך את האש ולבשל באש בינונית כשעתיים, זה הזמן להוסיף את הקישקע (מתכון בנפרד) - ולהעביר לפלטה ללילה שלם.
אופציות להוספה:
ביצים - לשים בשקית ולבשל יחד עם הצ'ולנט.
בטטות - שלמות או חצויות
ראש שום שלם עם הקליפה
למעקב אחרי הסטטוס המעניין של ישראל קרויזר – לחצו על הקישור