מתכון מיוחד: כל מה שאתם צריכים כדי להכין צ'ולנט עשיר ומפנק

יוני גרין
27 בינואר 2022    אין תגובות
צילום: 
שף ישראל קרויזר
המצרכים: 

1/2 קילו בשר. הנתחים המתאימים: אסאדו/ פלאנקן/ שריר /צלעות/ בשר ראש/אוסובוקו

• אפשר נתח 1 מהרשימה ואפשר כמה נתחים שונים

• אם בחרתם נתח ללא עצם ניתן להוסיף כמה עצמות עם מח עצם - משדרג מאד

1 בצל גדול חתוך לקוביות ומטוגן עד הזהבה-השחמה

4 שיני שום קצוצות - להוסיף לבצל המטוגן בדקה האחרונה של הטיגון

200 גרם שעועית לבנה/אדומה/מעורבת שהושרתה 12-24 שעות במים

5 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות גדולות

150 גרם גריסים

כף גדושה מלח

כפית פלפל שחור

כף פפריקה מתוקה

כף סילאן

אופן ההכנה:

• לסדר בסיר - בצל ושום מטוגנים, מעליהם בשר (הכי טוב נתח שלם, אפשר גם רצועות או קוביות)

• מעל הבשר שעועית וגריסים ומעליהם תפוחי אדמה

• להוסיף תבלינים וסילאן

• מים עד 3 ס"מ מעל תפוחי האדמה

• להביא לרתיחה טובה

• להנמיך את האש ולבשל באש בינונית כשעתיים, זה הזמן להוסיף את הקישקע (מתכון בנפרד) - ולהעביר לפלטה ללילה שלם.

אופציות להוספה:

ביצים -  לשים בשקית ולבשל יחד עם הצ'ולנט.

בטטות - שלמות או חצויות

ראש שום שלם עם הקליפה

 

למעקב אחרי הסטטוס המעניין של ישראל קרויזר – לחצו על הקישור

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram