מתכון: מרק בצל חלבי נפלא וקל להכנה עם צנימי קרוטונים וגבינה

מתחשק לכם לפנק את המשפחה עם מרק שיעשה לכולם טוב על הלב בסופת השלג? • שף ישראל קרויזר עם מתכון למרק ביתי וטעים, לצד קרוטונים ביתיים - בהגשה יפה כמו במסעדות
שף ישראל קרויזר
כ"ד שבט התשפ"ב / 26.01.2022 14:03
המרכיבים:

למרק:

5 בצלים גדולים

כף שמן זית

20 גרם חמאה

כף מלח

1/2 כפית פלפל שחור

מעט טימין יבש

לצנימי קרוטונים –

פרוסות מחצי באגט/ג’אבטה בעובי 1/2 ס”מ

שמן זית

מלח

פלפל שחור

אבקת שום/בצל

אופן ההכנה:

•  לחתוך את הבצלים לחצאי טבעות

•  להניח בסיר את הכף שמן זית ומעליו את החמאה עד שתימס (השמן שומר על החמאה שלא תישרף)

•  כשהחמאה נמסה, להוסיף את הבצלים והטימין ולטגן עד השחמה טובה

•  להוסיף מלח, פלפל ו-1.5 ליטר מים רותחים

•  להביא לרתיחה ולהנמיך את האש ולבשל כשעה

•  לקראת סוף הבישול להסמיך את המרק

להסמכה –

•  2 כפות קורנפלור מעורבבות במעט מים

•  לזלף לתוך המרק ולערבב

> מומלץ להגיש עם קרוטונים וגבינה צהובה/מוצרלה שנמסה בתוך המרק

לצנימי קרוטונים-

•  להבריש את פרוסות הבאגט/גאבטה במעט שמן זית

•  לפזר מלח ותבלינים ולאפות כ-20 דקות על 150 מעלות

> לקבלת קרוטונים יבשים יותר כדאי להנמיך את החום ל-100 מעלות ולהשאיר עוד כשעתיים בתנור

•  לקרר את הקרוטונים ולהגיש עם המרק

> לקבלת קרוטונים עם גבינה מותכת כמו בתמונה – לפזר מעל פרוסת הקרוטון מעט גבינה צהובה/ מוצרלה ולהכניס לתנור על מצב גריל לדקה

 

למעקב אחרי הסטטוס המעניין של ישראל קרויזר – לחצו על הקישור

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות