מתכון לעראייס טלה וטחינה: מנה נפלאה, מפנקת ועשירה בטעמים
חברת 'אחוה' - יצרנית הטחינה המובילה בישראל - מגישה יחד עם השפית ג'קי אזולאי, את אחת המנות הנפוצות במזרח התיכון: פיתה במילוי בשר, משוחה בשמן - או בשפת העם: "עראייס" • להגיש לצד טחינה לבנה וסלט פלחי עגבניות וגבעולי בצל ירוק טריים
המצרכים:
1/2 ק”ג תערובת עראייס טלה
2 פיתות
1 כף רסק עגבניות
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מעט כמון
מעט שמן זית
לטחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית מלאה ללא מלח של “אחוה” (בכשרות בד”ץ העדה החרדית)
1 לימון טרי
1/2 כוס מים
קורט מלח
קורט פלפל שחור טחון
לסלטון:
8 פלחי עגבניות
3 גבעולי בצל ירוק
מעט מיץ לימון
קורט פלפל שחור טחון
קורט מלח
1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
• שמים את תערובת העראייס בקערה ומוסיפים כף רסק עגבניות ואת התבלינים – כמון ופפריקה.
• חוצים את הפיתות לחצאים וממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הבשר.
• משמנים טוסטר לחיץ בשמן זית וצולים את הפיתות למשך כ-10 דקות.
• מערבבים את כל מרכיבי הטחינה עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
• חותכים את העגבניות והבצל לקוביות ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית ולימון.
• מגישים את פיתות העראייס לצד הטחינה וסלט פלחי העגבניות ובצל ירוק.
תגובות
אין תגובות