מתכון מאפה חצ’פורי גיארוגי, גרסת הבריאות: ללא קמח ומועשר בחלבון
לא חייבים לצאת לטיול קולינרי בגיאורגיה בשביל לאכול חצ'פורי: אפשר להכין את המאפה המסורתי, גם במטבח הביתי • 'הרבלייף' מעניקה מתכון בגרסה בריאותית: חצ'פורי ללא קמח ומועשר בחלבון • עכשיו אפשר ליהנות משילוב מושלם של בצק פריך, ביצת עין וגבינות
חצ’פורי גבינות ( 3 מאפים):
רכיבים לבצק:
150 גרם גבינה כחושה 5%
1 ביצה
2 כפות רוויון
6 כפות מדידה אבקת חלבון
½ כפית אבקת אפיה
קורט מלח
רכיבים למילוי:
30 גרם גבינה כחושה 5%
50 גרם גבינת פטה כבשים 5% , מגוררת
קורט מלח
פלפל שחור, לפי הטעם
3 חלמונים
חצ’פורי צילום אלעד ברנגה
אופן ההכנה:
• מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
• להכנת הבצק: מניחים את הגבינה הכחושה בקערה ובעזרת מזלג מועכים. מוסיפים את הביצה, הרוויון, אבקת החלבון, אבקת האפיה והמלח, ומערבבים לבצק אחיד.
• מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מעצבים כל חלק לצורת ׳סירה׳ ומשאירים במרכז מקום למילוי.
• אופים 20 דקות, עד להזהבה.
• להכנת המילוי: מניחים את הגבינה הכחושה והפטה בקערה ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
• ממלאים את סירת הבצק בתערובת הגבינות, מניחים בזהירות חלמון ואופים 5-8 דקות, עד שהגבינות נמסו והחלבון חצי עשוי.
• מגישים חם.
תגובות
אין תגובות