מתכון מאפה חצ’פורי גיארוגי, גרסת הבריאות: ללא קמח ומועשר בחלבון

לא חייבים לצאת לטיול קולינרי בגיאורגיה בשביל לאכול חצ'פורי: אפשר להכין את המאפה המסורתי, גם במטבח הביתי • 'הרבלייף' מעניקה מתכון בגרסה בריאותית: חצ'פורי ללא קמח ומועשר בחלבון • עכשיו אפשר ליהנות משילוב מושלם של בצק פריך, ביצת עין וגבינות
יעל חן
ג' טבת התשפ"ב / 07.12.2021 19:57

חצ’פורי גבינות ( 3 מאפים):

רכיבים לבצק:

150 גרם גבינה כחושה 5%

1 ביצה

2 כפות רוויון

6 כפות מדידה אבקת חלבון

½ כפית אבקת אפיה

קורט מלח

רכיבים למילוי:

30 גרם גבינה כחושה 5%

50 גרם גבינת פטה כבשים 5% , מגוררת

קורט מלח

פלפל שחור, לפי הטעם

3 חלמונים

חצ’פורי צילום אלעד ברנגה 
אופן ההכנה:

• מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

• להכנת הבצק: מניחים את הגבינה הכחושה בקערה ובעזרת מזלג מועכים. מוסיפים את הביצה, הרוויון, אבקת החלבון, אבקת האפיה והמלח, ומערבבים לבצק אחיד.

• מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מעצבים כל חלק לצורת ׳סירה׳ ומשאירים במרכז מקום למילוי.

• אופים 20 דקות, עד להזהבה.

• להכנת המילוי: מניחים את הגבינה הכחושה והפטה בקערה ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

• ממלאים את סירת הבצק בתערובת הגבינות, מניחים בזהירות חלמון ואופים 5-8 דקות, עד שהגבינות נמסו והחלבון חצי עשוי.

• מגישים חם.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות