מתכון שישאיר לכם טעם של עוד: תבשיל קציצות וחומוס ברוטב ירוק

יוני גרין
25 בנובמבר 2021    אין תגובות
צילום: 
שף ישראל קרויזר
לקציצות:

1/2 קילו טלה טחון (אפשר כמובן להחליף בבקר טחון)

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור

מעט כמון

1 בצל מגורר בפומפייה דקה

1 תפוח אדמה מגורר בפומפייה דקה

1 ביצה

1/2 כוס פירורי לחם

חופן פטרוזיליה קצוצה דק דק

לרוטב:

1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות

1 שן שום פרוסה

1 כף מחוקה כורכום

1 כף מלח

1 כפית פלפל שחור

1/2 כפית כמון

מעט צ'ילי חריף גרוס

עשבי תיבול בשפע - קצוצים דק (אני השתמשתי בחבילת פטרוזיליה וחבילת סלרי, אבל אפשר להוסיף כוסברה או עשבי תיבול אחרים, לפי הטעם)

כ-2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים

אופן ההכנה:

• לערבב היטב את מרכיבי הקציצות

• לקרר ובינתיים להכין את הרוטב -

• בסיר לטגן את הבצל, לקראת סוף הטיגון להוסיף את פרוסות השום לכמה שניות

• להוסיף את התבלינים ולטגן יחד כמה דקות

• להוסיף את עשבי התיבול והחומוס

• להוסיף מים בכמות של קצת יותר מכיסוי, ולהביא לרתיחה

• ליצור כדורים מתערובת הקציצות ולהכניס לרוטב הרותח

• להנמיך את האש ולבשל כשעה

• להגיש עם קוסקוס/אורז לבן

 

למעקב אחרי הסטטוס המעניין של ישראל קרויזר – לחצו על הקישור

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram