מתכון שישאיר לכם טעם של עוד: תבשיל קציצות וחומוס ברוטב ירוק
לקציצות:
1/2 קילו טלה טחון (אפשר כמובן להחליף בבקר טחון)
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
מעט כמון
1 בצל מגורר בפומפייה דקה
1 תפוח אדמה מגורר בפומפייה דקה
1 ביצה
1/2 כוס פירורי לחם
חופן פטרוזיליה קצוצה דק דק
לרוטב:
1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
1 שן שום פרוסה
1 כף מחוקה כורכום
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון
מעט צ’ילי חריף גרוס
עשבי תיבול בשפע – קצוצים דק (אני השתמשתי בחבילת פטרוזיליה וחבילת סלרי, אבל אפשר להוסיף כוסברה או עשבי תיבול אחרים, לפי הטעם)
כ-2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
אופן ההכנה:
• לערבב היטב את מרכיבי הקציצות
• לקרר ובינתיים להכין את הרוטב –
• בסיר לטגן את הבצל, לקראת סוף הטיגון להוסיף את פרוסות השום לכמה שניות
• להוסיף את התבלינים ולטגן יחד כמה דקות
• להוסיף את עשבי התיבול והחומוס
• להוסיף מים בכמות של קצת יותר מכיסוי, ולהביא לרתיחה
• ליצור כדורים מתערובת הקציצות ולהכניס לרוטב הרותח
• להנמיך את האש ולבשל כשעה
• להגיש עם קוסקוס/אורז לבן
למעקב אחרי הסטטוס המעניין של ישראל קרויזר – לחצו על הקישור
תגובות
אין תגובות