חגיגת ‘קידוש’: קוגל אטריות ותפוחי אדמה שיגרמו לכולם לקום ולרקוד
ממטבחה של אמא / קוגל אטריות
המצרכים:
3 חבילות אטריות דקות שבושלו בסיר עם מים רותחים 10 דקות (לא לבשל יתר על המידה).
להוסיף לאטריות:
3 כפות מחקות פלפל שחור טחון
3 כפות מלח
1 וחצי כוסות סוכר
• לערבב
ליצור קרמל:
1 כוס שמן
1 וחצי כוסות סוכר
• לחמם יחד עד שנוצר קרמל שחום
• ליצור גומה בתערובת האטריות ולהוסיף את הקרמל לתערובת האטריות
• להוסיף 8 ביצים ולערבב היטב
• להניח בתבניות אפיה ולאפות עד שמשחים היטב
•
קוגל תפוחי אדמה / בני
המצרכים:
5 תפו”א
1 בצל
2 ביצים
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
שליש כוס שמן
• לטחון את התפו”א והבצל
• לתבל
• לשמן תבנית אלומיניום או ניר אפיה ולאפות שעה וחצי – עד להשחמה
• להתחיל את האפייה על החום הכי גבוה ואחר כך לכסות ולהנמיך ל-180
להצטרפות לקבוצת ‘ישראל מבשל חגיגה’ של שף ישראל קרויזר – לחצו כאן
-
אני לא אשכח את היום בו ניכנסתי לבית הכנסת וחשבתי שהחליפו ריצוף בין לילה. אך טעיתי זה היה מרוח כמו פרקט. רחמי היו אם חברת הניקיון. יכול להיות שלהבה יצויין סעיף בהסכם עליות חורגות.
-
תודה על המתכון. לא ראיתי בקוגל אטריות על כמה מעלות ולמה זמן בערך… והאם לכסות? תודה מראש